Първата кубинска инди игра Saviorless е вече факт

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Издателят Dear Villagers и разработчикът на кубински независими игр Empty Head Games обявиха, че тяхната тъмна фентъзи игра Saviorless е вече на пазара за PC, Nintendo Switch и PlayStation 5.
С красиви ръчно рисувани произведения на изкуството, светът на Saviorless кани играчите да разкрият мистерията на Smiling Islands, докато се бият с кошмарни чудовища и решават пъзели. Следвайки пътуването на Antar, The Savior и Nento, играчите ще сглобят разчупен разказ чрез уникален подход за разказване на истории, докато изследват атмосферния свят на Saviorless.

„Вложихме всички усилия, които сме имали в тази игра през осем или повече години и вярваме, че имаме нещо наистина специално със Saviorless. С невероятната помощ и всеотдайност от останалите Empty Head Games и Dear Villagers, ние Най-накрая сме в най-вълнуващата част от това лудо, но невероятно пътешествие. Надяваме се, че феновете ще се насладят да играят историята на тримата главни герои толкова, колкото и ние да я създаваме!“ – каза Josuhe H. Pagliery, дизайнер на игри в Empty Head Games.

Saviorless постигна важен крайъгълен камък като първата в историята независима видеоигра на Куба, която си сътрудничи с международен издател, придобивайки глобална видимост в конзоли и онлайн платформи. Въпреки първоначалния успех и подкрепа, екипът се сблъска с неуспехи поради политическо напрежение, бюджетни ограничения, конфликт на търговската марка на името на играта и загубата на ключов член. Въпреки това, с помощта на издател и отдадеността на екипа, те устояха през технически трудности и забавяния, за да пуснат визуално зашеметяваща игра, която надхвърли очакванията им.