PQI 1.8” microSATA SSD S518

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 17 апр. 2009

Един от по-неприятните странични ефекти на напредъка на гейминдустрията е, че игрите стават все по-лакоми за дисково пространство. А то, както знаем, така и никога не стига. Новият Solid State Drive преносим диск на тайванската компания PQI ще ви даде глътка въздух и малко повече свобода при складирането на увеличаващите се в геометрична прогресия файлове.

Моделът S518 идва в няколко разновидности откъм размери – от 32 до 128 GB; този, който имахме за тест, беше с балансираните 64. Ако се чудите защо да инвестирате в такъв мини харддиск, вместо да платите малко повече и да се сдобиете с по-голям HDD, имайте предвид, че SSD дисковете имат няколко предимства пред по-големите си батковци. Те нямат механични части, следователно нищо в тях не се върти, което означава по-бързо време за стартиране, никакъв шум и по-малка вероятност от механична повреда (отново, поради липсата на движещи се елементи). Разбира се, имат си и недостатъци – по-скъпи са като съотношение левче за гигабайт и са с по-малък обем. Въпрос на лични нужди и предпочитания.

Със своите скорост на четене от 150MB/сек и 90 MB/сек при писане, S518 няма да ви разочарова като производителност. Използва само 1W електричество, което го прави чудесно допълнение към общите гигабайти на компютъра/лаптопа ви, ако скоростта и ниската консумация на ток са сред челните ви приоритети.

Автор: Пламен Димитров