Police Tactical Training

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 16 мар. 2001

Потривам злобно ръчички, подготвяйки се да започна статия за нещото, което само най-непретенциозните от вас могат да окачествят и като игра. Усмихвам се още по-гадничко при мисълта, че някой беден геймър може би дори си я е купил. Затаете дъх, скъпи читатели, имам огромното удоволствие да ви представя Police Tacticаl Training! Едно заглавие, което с голям успех би могло да конкурира “произведения”, като Catechumen и Super Huey 3 в класацията “Recycle Bin 2000/ 2001”.

За съжаление конкурентноспособността на този продукт e до тук. След като избълвах на висок глас всичките гнусотийки, които ми дойдоха на ум, свърши и моят “възторг”. Яростта ми срещу бедното подобие на игрица се изчерпа бавно и вече мога да продължа с по-малко емоции. Така де, то какво е виновно, че се е родило сакато, без предистория и каквито и да е плюсове откъм геймплей, графика или звук. Виновни са създателите му – група американци, които с помощта на още няколко канадци, са решили да ни докажат, че наистина са толкова тъпи, за колкото ги мисли останалата част от света. Е, съжалявам, но въпреки цялото си добро желание не мога да се сетя и за една добра дума, която да кажа в тяхна защита.

Но нека обърнем поглед и към фактите, които ми дадоха начален тласък да изкажа тези мили думи.

Суровата истина…

Играта стартира прилично. Вие влизате в ролята на един от четиримата нещастни начинаещи полицаи, които се оказват главни герои в това недоразумение. И за да няма дискриминация, те са както следва двама мъже и две жени. Разполагате с по един чернокож представител и от двата пола, за да няма обвинения в расизъм. После (ако не ви е срам) си написвате и името, за да документирате, че сте си пускали играта.
Най-после стартирате. Намирате се на стрелбище, където се упражнявате да гърмите с 9-милиметров пистолет. Сега трябва да напълните мишената с олово и да спечелите определен брой точки. Изстрелите в различни части от тялото се точкуват различно. Трябва да се квалифицирате в работа с патлака.

След това следва още едно ниво, което е на практика малко по-трудна тренировка. Тук се движите из неголям полигон като трябва да целите карикатурно нарисувани макети на престъпници. Има и такива, които трябва да са невинни граждани. Разбира се, губите точки, ако ги гръмнете. Готино хрумване е, че някои мишени си приличат, но ту са невъоръжени, ту носят нещо тежко метално и огнестрелно в ръка. Трябва да се концентрирате при стрелбата, за се справите. Ако и този път успеете, следва същата процедура, но този път със снайпер. Повтаряте тренировката с пушка и MP5.

Трябва да призная, че в играта има и две нелоши неща. При възпроизвеждането на изстрел има реализъм – ръката ви трепка, когато сте с пистолет, пушката дава откат и т.н. Второто е краят, който достигате след като се квалифицирате с 4-те оръжия. Би трябвало да има и нощни нива, аз си признавам без бой – не издържах чак до тях.
Относно графиката и звука мога

да кажа предимно лоши неща

Ще ви спестя изчерпателния отговор. Графиката все пак не е толкова трагична – играта поддържа разделителна способност до 1600 х 1200.
И така Police Tactical Training не заслужава да продължи паразитния си живот на моето PC. До тук беше безнаказаното прахосване на ценни (макар и малко) мегабайти от мястото на моя харддиск.

Автор: Лили Стоилова