Point of View DVB-T Hybrid USB 2.0

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 05 апр. 2010

“Спри най-накрая тоя телевизор”. Това са думите на баба ми всеки път, когато ме види пред компютъра. Тя безспорно е права, че престоя пред компютъра не е най-здравословния начин да прекараш деня си, но е в грешка за най-важното – за съжаление това не е телевизор и на него не може да се гледа телевизия. От Point of View обаче са се погрижили за това да не пропуснете любимия сериал, дори когато сърфирате в интернет. За тази цел от фирмата предлагат DVB-T Hybrid USB 2.0 адаптер за гледане на телевизия на компютъра.

Още на пръв поглед устройството прави впечатление с изключително лесната си инсталация – просто трябва да разполагате с един свободен USB порт и можете да го ползвате на който компютър пожелаете. В комплекта ще намерите диск, от който трябва да инсталирате сканиращия софтуер, и вече сте готови да гледате любимите си канали.
DVB-T Hybrid USB 2.0 може да работи с аналогов и дигитален сигнал. Устройството е окомплетовано и със собствена антена за гледане на ефирни телевизии. Както може да се очаква обаче, качеството на картината и звука е доста ниско, а и ще хванете не повече от 4-5 и то неособено интересни канала, които ще ви облъчват с турски сериали и Big Brother.

В комплекта обаче има и една малка приставка за включване на кабелна телевизия. С нея нещата изглеждат по съвсем друг начин. Картината и звука са ясни, а смущенията в сигнала – минимални. Автоматичният скенер се оказа много чувствителен и засече всички канали, които доставчикът предлага. Ако искате обаче да бъдат подредени по удобен за вас начин можете да използвате и ръчно сканиране.

Ако въпреки всичко не можете да седнете нито пред телевизора, нито пред компютъра по време на най-важната серия от филма, DVB-T Hybrid USB 2.0 може просто да я запише, за да я изгледате в удобно за вас време. За целта устройството използва MPEG 2 компресия.

Удоволствието обаче не би било пълно, ако се налага да седите на стол пред компютъра или да ставате за всяко сменяне на канала. Затова в комплекта предвидливо е включено и дистанционно управление. Със сигурност сте виждали и по-гъзарски модели, но трябва да се признае, че бутоните на дистанционно са много добре разположени и можете да работите с тях съвсем интуитивно, дори ако имате навика да гледате телевизия на тъмно.

Адапторът е с размерите на по-големите модели USB-стикове, а целият комплект може да се събере в съвсем компактно пространство, така че можете да гледате телевизия на любимия си лаптоп дори по време на пътуване. Все пак послушайте баба си и се откъснете поне за малко от компютъра. Навън може да видите по-интересни неща.

Автор: Ивайло Йошков