Pearl Abyss почти завърши зрелищната ролева игра Crimson Desert

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Според последната информация разработката на ролевата игра Crimson Desert на Pearl Abyss е почти завършена.

Издателят и разработчик Pearl Abyss обяви във финансовия си отчет за четвъртото тримесечие на 2022 г., че Crimson Desert е към края на своя цикъл на разработка и че маркетингът, включително демонстрации на геймплей и нови трейлъри, ще започне по-късно тази година.

Съдейки по информацията, обявена на публичната конференция, студиото е имало проблеми с актуализирането на игровия двигател за Crimson Desert. В допълнение, пандемията също създаде няколко препятствия за развитието на играта. Целта на Pearl Abyss беше да създаде графична витрина, но играта не получи обратната връзка, на която екипът за разработка се надяваше през 2020 г. Затова студиото се фокусира върху актуализирането на двигателя на играта, коригирането на грешки и недостатъци, както и създаването на динамична система за времето със сезони.

Студиото спомена, че вече преговаря с партньори за стартиране на маркетингова кампания, включително демонстриране на геймплей и трейлъри за Crimson Desert. Не е дадено конкретно време за стартиране, но изглежда, че играта може да пристигне през 1-вото тримесечие на 2024 г.

За непосветените, Crimson Desert е предстояща ролева игра, разработена и публикувана от Pearl Abyss. Играта се развива в средновековен фентъзи свят на континент, наречен Pywel. Главният герой, Макдуф, е наемник, който е обременен от лидерски задължения и болезнени спомени от миналото.

Първоначално играта беше предназначена да бъде предистория на Black Desert Online, но по време на разработката тя се превърна в игра за един играч, която се развива в същата вселена. През декември 2020 г. Pearl Abyss пусна коментарни видеоклипове, очертаващи развитието на играта и целите на екипа за разработка.