OVERLORD: ESCAPE FROM NAZARICK с физическо издание за Nintendo Switch

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Издател SelectaPlay обяви в края на месец ноември европейското издание на физическа версия на OVERLORD: ESCAPE FROM NAZARICK. Играта е в стил Metroidvania приключение и е базирана на популярното аниме OVERLORD. Изданието се очаква да бъде достъпно скоро, в началните дни на 2024 година.

OVERLORD: ESCAPE FROM NAZARICK е мрачна фентъзи 2D екшън-приключенска игра, където играчите ще се превъплъщават като воина Clementine. Той се събужда, намирайки се в подземна гробница, наречена Great Tomb of Nazarick. Clementine е пленена от мисериозен undead, наречен Ainz Ooal Gown, който я кара насила да участва в брутални експерименти. Без своите оръжия и в състояние на амнезия, нашата героиня трябва да победи Ainz и предизвикателните му слуги, за да си проправи път към свободата.

По пътя към свободата си от гробницата Great Tomb of Nazarick, играчите ще открият:

  • Динамични parkour движения;
  • Бойни изкуства и магически атаки;
  • Голям арсенал от оръжия и ъпгрейди;
  • Фрагменти от паметта на Clementine, които ще разкрият истината.

Тази мрачна фентъзи игра ще предизвика играчите със заинтригуващи нива, които да изследват, както и тежки бос битки, където бойни изкуства, магия и подобрени оръжия са ключовите компоненти, необходими да оцелеем на безкрупулните слуги на Ainz.

Стилът на играта е вдъхновен от pixel art, като тя се класира сред най-успешните игри, адаптирани по популярното аниме “OVERLORD”. Разработката на играта е под зоркия поглед на на японския новелист Маруяма Кугане.