Nokia с три нови модела на MWC

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
Снимка: интернет

Събитията в света на мобилните телефони, които стават център на вниманието на широката общественост днес не са чак толкова много. Като изключим войната между Apple и Samsung за поредния най-впечатляващ (също и на цена) флагман, повечето от усилията на останалите производители остават някак незабелязани. Но нека не забравяме, че преди да започне тази истерия, на света съществуваха телефони, които можеха да паднат от третия етаж и да получат само драскотини, да счупят плочките в банята и да надживеят няколко поколения собственици…

Разбира се, става дума за славната Nokia. По време на тазгодишното издание на световния мобилен конгрес (MWC) от HMD Global представиха три нови модела – бюджетните C22 и C32, както и G22, първият смартфон от G серията. Новите телефони са създадени с мисъл за издръжливостта при употреба. Мощните батерии осигуряват работа до 3 дни с едно зареждане. Дисплейте на новите модели са от закалено стъкло, а за корпусите са използвани, метал, поликарбонати и закалено стъкло. Освен това C32 е оборудван е 50-мегапикселна камера и високоефективни алгоритми за обработка на изображенията.

Снимка: интернет

G22 е първият телефона на компанията проектиран за бърза и лесна самостоятелна поправка, без да се налага да бъде оставян в сервиза. Акцентът отново е поставен на мощната батерия, която ще осигурява 3 дни живот до 800 цикъла, а след това ще може да работи с около 80% от първоначалния си капзитет. Освен това устройството ще получава обновления на сигурността в продължение на 3 години.

Трите телефона ще се появят на пазара в българия на цени, както следва – C22 – 249 лв., С32 – 289 лв. и G22 – 369 лв.