Noctua с прави охлаждането още по-ефективно

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Tech | 0 Comments | 21 ное. 2022

Както е много добре известно, понякога малките камъчета обръщат каруцата. И ако оставим настрана превозните средства с животинска тяга, съвсем същото може да се каже и за компютърните конфигурации. Съвсем елемнтарни на пръв поглед компоненти могат да направят системата много по-комфортна и сигурна за използване, а инвестицията може да бъде съвсем малка.

Спазвайки този принцип от Noctua представиха NA-IS1 – рамка за отделяне на вентилаторите от повърхността на различни мрежи, решетки, или други повърхности, на които е монтиран. Това намлява турбулентността при навлизането на въздуха и осигурява подобрена възможност за насочването му в кутията. Рамките се предлагат за 140мм и 120мм вентилатори. Според контролирани тестове, проведени от производителя, монтираните рамки увеличават въздушния поток с 4,4 кубични метра на час и намляват шума с 2 dB.

От фирмата представиха и антивибрационното уплътнение NA-AVG2, предназначено предимно за използващите водно охлаждане или други компененти, изискващи по-здрава връзка с вентилатора. Уплътнението е произведено от мек, но в същото време издръжлив, силикон, за да гарантира намляване на вибрациите и запазване на въздушния поток.

И накрая да не забравяме и частта за размера на инвестицията. Всички версии на NA-IS1 са на цена 14,90 евро, а всички версии на NA-AVG2 – 9,90 евро.