Nintendo Switch – Видео Ревю

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Заслужава ли си да притежавате Nintendo Switch през 2022г.? Преносимата конзола на Nintendo имаше огромен успех, когато стартира през месец март 2017г., което я направи най-продаваната конзола на компанията. Това беше преди 5 години иоттогава бяха пуснати изцяло нови поколения конзоли.


Пускането на заглавия като The Legend of Zelda: Breath of the Wild, заедно с ранни хитове като Super Mario Odyssey, Splatoon 2 и Mario Kart 8 Deluxe, позволи на Nintendo да избегне страховитата софтуерна суша, която измъчва Wii U, и доведе Switch-а, който продаде повече игри от своите предшественик само десет месеца след старта. През годините обаче, Nintendo продължи да добавя невероятни заглавия. Въпреки това възрастта на Switch започва да си личи. Най-голямата му трудност са игрите с отворени светове, като Pokémon Legends Arceus.

Имаше ревизии на конзолaта, като Nintendo Switch Lite и Nintendo Switch OLED, които поддържаха продажбите на системата силни, въпреки че не увеличиха значително мощността на машината. Междувременно услугата за абонамент Nintendo Switch Online (и Expansion Pack) само се подобри през последните години, като сега предлага селекция от NES, SNES, N64 и Sega Genesis/Mega Drive игри за феновете на по-старите игри от други системи.

Стандартният модел Nintendo Switch е този, който стартира през 2017 г., и от трите модела, налични в момента, може да се каже, че осигурява най-доброто по отношение на цена и спецификации, тъй като базовият модел Switch може да се играе в докинг режим с телевизор или в хендхелд режим. Nintendo Switch, за съжаление, не поддържа 4K резолюция. Това означава, че в докинг режим на един от най-добрите 4K телевизори може да доведе до доста по-размазано изображение, отколкото бихте искали. Поради това бихме препоръчали 1080p дисплей като оптимален начин да се насладите на Switch игри, когато играете в докинг режим.

Ако искате вашият Switch да бъде строго преносима система, Nintendo Switch Lite е добър вариант. Той е по-евтин от базовия модел и е една идея по-малък, но имайте предвид, че за разлика от базовия модел контролерите Joy-Con на Lite не могат да се отделят и конзолата не може да се играе на телевизора. В добавка ще кажа, че има и премиум Nintendo Switch OLED, който предлага най- доброто качество на изображението от трите модела благодарение на ясния 720p OLED панел на устройството. Това е още един фантастичен избор, ако планирате да играето предимно преносимо. Въпреки това, той е малко по-скъп от основния модел Switch и играенето в докинг режим не предлага осезаеми предимства. Ако обаче искате да играете игрите си с по-ярък цветови профил, докато сте в движение, Nintendo Switch OLED е правилният начин. Nintendo Switch OLED има и други предимства. Има 64 GB вътрешна памет, двойно повече от базовия модел, която обаче така или иначе не е достатъчна, така че със сигурност ще трябва да се сдобиете с microSD карта за да имате място за всичките си игри.

  Джойконитите,  с които пристига вършат работа, особено като се използват в грипа, който идва с тях в кутията, но лично моето мнение е да си закупите про контролера. Да той не е евтин, но ако искате по приятно изживяване определено си заслужава.

Благодарение на голямата си библиотека с игри и продължаващата поддръжка на кознолата, Nintendo Switch все още си струва да бъде закупен и през 2022 г. Не рискувате да имате конзола, която Nintendo скоро ще замени, тъй като компанията потвърди, че Switch-а е само на половината от предвиденият му живот, като до следващата генерация конзола остават няколко години.

Въпреки че желаем Nintendo да пусне модел с актуализирани спецификации, все още сме много впечатлени от дълголетието на конзолата и висококачествената библиотека от игри. Имайки това предвид, ние вярваме, че никога не е имало по-добро време за закупуване на Nintendo Switch, без значение кой от наличните модели отговаря на вашите желания.