Night at the Museum: Battle of the Smithsonia

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Всички се сещаме за мно-о-ого „лоши” думички с буквата „К”. Не ми се правете. Или поне аз (*blush). И това, трябва да призная, е едно оригинално извинение защо злият брат на фараона Akhmenrah се нарича Kahmunrah. Близко по звучене, но ясно разграничимо, и всички знаем какво си е мислела майка му, още когато е бил сукалче и е вмъкнала издайническата буква, уж случайно… Не на мен тия! Всъщност тя е начертала съдбата му. И всички знаем, че в Древен Египет хората вярват, че съществува едно истинско име, което е въплъщение на същността. Така нашият фараон всъщност носи у себе си злото още откак е бил ситна гадинка.

Има си крушка опашка

Днес, векове по-късно, в Американския национален исторически музей злият фараон е заплаха отново. И… Вие ще го озаптявате. Честито на спечелилите. 🙂

Ако обичате Бен Стилър и филмите от поредицата (вече два), вероятно ще харесате това заглавие. Има само още едно условие – наистина да не държите на сериозността. Таргет групата на заглавието си е детската аудитория. Играта е доста кратка. Задачите са поставени сравнително лесно. А в началото дори леко дразнещо и директно. Имате и клавиш за hint-ове, ако решите да съкратите умуването, още малко. Така Бен Стилър ви казва директно какво се иска от вас (не, че не го пише и на монитора, разбира се. Надписът премигва, напомняйки ви за вашите задачи).

Бъркотията, която нашият човек ще оправя този път, е резултат от разхвърлянето на частите на магическия артефакт – плоча, разпиляна от злия фараон на парчета. Така вашата цел е да ги съберете. С всяко зрънце от пъзела, което откривате, се сдобивате и с нова способност.

Абра-кадабра

Най-якото хрумване е, че всяка нова сила, която споменах, е конкретно оригинално умение. Например можете да укротявате зверове, да поправяте счупени неща, да призовавате светкавици и т.н. В хода на играта трябва да съобразите кое умение кога ще ви помогне. Това е наистина забавното. Не е много сложно, но пък… който много държи да му е мно-о-ого сложно… Ядрена физика. Това е съветът ми. 🙂

Друга забавна идея е, че можете да яздите скелета на тиранозавъра. Да му хвърляте пръчка, като на куче и т.н. Разигравате добродушната мъртва грамада, но е весело. Рекси размахва опашка и ако имаше език, щеше да ви олигави в знак на признателност.

Стани богат

Само умствено. 🙂 Всеки loading екран предлага факти. Ако случайно ви се занимава… Да знаете, че можете и да ги поглеждате. За мен тази формула в игрите – да се блъскат малки енциклопедии, уж между другото – е порочна практика и отдавна не обявявам това за плюс. Много е излишно и никой не го чете. Който се интересува, винаги може да пита батко ни Google.

Графиката и звукът не са върхът, но са приемливи. Няма да мрънкам продължително за тях.

В заключение – играта става за убиване на време и е подходяща за вас, ако сте фен на филмите. Ако имате нещо по-добро, което да правите с времето си, освен да го умъртвявате… правете го. И в двата случая няма да съжалявате. Можете да минете и без това заглавие в своя гейм опит.

Автор: Лили Стоилова