Next Generation Tennis 2003

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Не усетих кога мина времето от миналото лято до сега. А вие? Цяла зима се спотайвах вкъщи на топличко и си мислех как ще дойде горещият сезон и как ще мога да се шматкам навън по цял ден. Сега вече лятото е факт, а температурите са високи и всеки се чуди как да преживее в тези жеги. Но освен ходенето на басейн и кисненето в прохладната бирарийка има и други варианти, един от които е да се съберете няколко човека, да си вземете по една бяла шапка и да се изстреляте към най-близките тенискортове. И освен удоволствието от играта като безплатен бонус ще хванете и приличен тен. Така че преди да тръгнете на басейн се замислете и над една друга алтернатива – тениса.

Не знам със сигурност колко точно тенис симулатори излизат на година, но оставам с впечатление, че всички те си приличат адски много. Няма значение коя фирма ги създава или коя разпространява. Имам чувството, че тези игри се правят по един точно определен шаблон, който всички следват. Може би точно в това е проблемът. Хубавото поне е, че дори приличайки си, игрите са доста сполучливи. Всеки, който обича този спорт, ще хареса и излизащите напоследък спортни симулатори, свързани с него. Лошото е, че няма кой знае какви показатели, по които може да се направи по-различен тенис. Геймплеят е винаги почти еднакъв. Но то няма и какво да му се променя. Нали все пак става дума за игра на тенис. Не можем да направим нови правила – можем само да ги пресъздадем по-реалистично.

Единственото нещо, което може да накара хората да си купят някой току-що излязъл тенис, е неговата

графика

Next Generation Tennis, известна още като Roland Garros 2003, е снабдена с една сносна визия. Тя предлага всякакви видове настилки. Освен това ще играете своите срещи в различни зали или пък на открито. Кортовете са разпределени из целия свят и хубавото е, че докато играете на дадена среща коментарът е на езика, на който се говори в държавата, в която се намирате. Играта е наистина интересна и предлага доста възможности. Като започнем от Tutorial и стигнем до Career.

Всичко в Next Generation Tennis изглежда добре. Публиката е окей, залите изглеждат нормално, откритите игрища също, но най-добре са оформени краката на тенисистките – нежната половина на тенис обществото. Въобще всички хора в играта са направени с финес. И най-важното – лицата им се различават безпроблемно. На някой от по-мъжествените играчи дори ще видите добре оформена брада, която личи перфектно.
Друг плюс в играта е това е, че тя е единствената до момента, в която са включени два от турнирите за големия шлем –

US Open и Roland Garros

И кортовете, върху които ще играете, са действителни и пресъздадени напълно реалистично. Освен това ще може да трупате нещо като точки за опит, които по-късно ще разпределяте на уменията на своя тенисист. Или пък ще отскачате до най-близкия магазин за нова спортна екипировка.

Тенисът е една прекрасна игра. Не че играя много често, но всеки път, когато имам свободно време, бих се замислил дали да не пусна PC-то и да погеймя на някой тенис симулатор или да отида да се поизпотя малко на корта. Наясно съм, че има много фенове на тази игра както по целия свят, така и в България. Както всички знаете, в този спорт се въртят големи пари и именно поради тази причина интересът към него е огромен. За това е трудно да пробиеш и трябва да даваш всичко от себе си. Но в кой ли спорт не е така? Това е още една причина не всеки да може да издържи на тренировките по тенис. За тези, които просто искат да си играят от време на време, препоръчам да си намерят отнякъде Next Tennis Generation 2003, да си го сложат встрани от PC-то и всеки път, когато им се доиграе, да си го инсталират и да джиткат.

Автор: Асен Георгиев