Muscle Car 3

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 13 сеп. 2003

Всъщност подзаглавието не обяснява докрай замисъла на рейсъра Muscle Car 3, който, да си призная лично, на мен ми хареса. Не съм играл предишните две серии, но те едва ли са на по-различна тематика от новичката трета част на “анаболната количка”. Но стига локуми – да цепим направо и да видим какво всъщност представлява Muscle Car 3 (MC3).

Как ви се струва
 
хибрид между

Midtown Madness, Need For Speed и доста популярния филм с Вин Дизел “Бързи и яростни”? Ще си кажете: тоя нещо си измисля. Да, ама не. Може да имам малко развинтена фантазия, но за такъв урод като MC3 досега не ми бе минавало през ума. За разлика от мене, обаче, британците от 3Romans (звучи като 3Рома) явно са по-досетливи и са го измислили. И да ви кажа, добре че са го направили. Но да започнем от самото начало, а именно с режимите на игра. Те са четири на брой. Първият е всекиму известният Quick Race. След това идва ред на Ghost Race. Въпреки странното име, в този режим няма никакви призраци. Просто ще трябва да се състезавате, за да подобрите собственото си време на дадена писта. Следващите два мода според мен са изключително интересни. Става дума за Cop Chase и Career. В първия влизате в патрулка по избор и ловите състезатели по пистата. Но най-интересен е последният режим на игра –

Career

В него ще може да карате колата си по улиците на големия град, заобиколени от небостъргачи и обикновени шофьори. Казвам “обикновени шофьори”, защото вие не сте такъв. Вашата цел е да печелите пари и да ъпгрейдвате колата си. За тази цел по улиците на града са разпръснати различни street race-ове, в които можете да участвате. Те се делят на три основни типа – Rally, Street Race и Rally Series. В първия тип просто ще се състезавате с някого по дадена отсечка в града. Правилата в Street Race-a обаче са малко по-различни. Тук състезаването с опонент няма да е единственото нещо, което ще правите – ще трябва и да бутате също така и варели по пътя си. Третият тип състезание е най-интересен. Това е поредица от три гонки. В първата ще трябва да минете всички чекпойнти. Във второто състезание ще трябва да завършите в челната тройка, за да продължите нататък. А накрая ще трябва да финиширате пръв измежду четири опонента – и това в само една обиколка на трасето.

Като заговорихме за

писти

би трябвало да вметна, че те са девет на брой и са разположени по целия свят – в Банкок, Лондон, Рим, Чикаго и др. Разбира се, за да печелите състезанията трябва да имате и мощна кола. В Muscle Car 3 возилата са типично американски роудстери – Форд Мустанг, Додж, Кадилак и други такива. В града ще имате собствен гараж, където може да влизате по всяко време и да ъпгрейдвате колата си с парите, които сте спечелили. Всичко до тук звучи готино, но дали графиката и звукът са на нужното ниво? По мое мнение отговорът е “да”. Докато карате мощната си кола ще се радвате на доста красиви градски и извънградски пейзажи.
Междувременно ще звучат и готини рок парчета. Всъщност какво повече му трябва на човек? Кола, рок и високо адреналинни гонки.

Автор: Христо Танушев