MSI с нови лаптопи по пътя към гейминг-мета-вселената

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
Снимка: www.msi.com

Едва ли има човек, който да се е докоснал поне веднъж до компютър през последната година, и въпреки това да не е разбрал – скоро всички ще бъдем в „Мета“ вселената, каквото и да означава това всъщност. Тази новина радостно ни посреща не само от компанията на Марк Цукърбърг, наскоро прекръстена не как да е, а именно „Мета“, но и от всички малки и големи информационни канали в Мрежата. Ако обаче оставим настрана възкръсването на въпроса „Фейсбук ще продължава ли да бъде безплатен??“, средностатистическият потребител не изглежда кой знае колко развълнуван. И наистина, обясненията за „Мета“ вселената звучат подозрително мъгляво и неопределено за повечето хора.

Точно тази неувереност на потребителите се оказва чудесна ниша за производителите на хардуер. И това е логично – няма как да достигнем до новата вселена, ако нямам подходяща техника, която да ни заведе там. С тази идея от MSI обявиха нови „Meta-ready” лаптопи за геймъри и създатели на съдържание. Те са оборудвани с 12-то поколение Intel H процесори и видеокарти до NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti. Специално внимание трябва да обърнем и на “Phase-Change Liquid Metal Pad” технологията за охлаждане. Когато температурата в компютъра достигне 58° по Целзий, подложката се стопява и запълва пространството между процесора и термоблока, правейки предаването на топлина по-ефективно и повишавайки производителността на системата с до 10%.

Важно място сред новите попълнения на MSI заема серията RAIDER GE. Освен 12-то поколение Intel i9 процесор и Nvidia GeForce RTX 3080 Ti видеокарта, лаптопите от серията предлагат и технологията MSI OverBoost, която доставя до 220 вата обща мощност. Производителността на лаптопите от тази подчертано геймърска серия е напълно конкурентна на геймърските десктоп модели и гарантира висококачествено изживяване, комбинирано с удобството да бъдеш мобилен.

Снимка: www.msi.com

Не трябва да забравяме обаче, че рано или късно истинският живот застига всеки от нас, опитва се да му сложи костюм и да го изпрати в скучен офис. Това обаче не трябва да означава край на геймърската кариера. Новият флагман на тайванската компания, Stealth GS77, цели именно да постигне баланс между работа и развлечение, чрез допълнителни бизнес функции. Тракпадът е увеличен с 50% и има 8% по-големи бутони за още по-гладко преживяване. Stealth GS77 идва с физическо заключване на камерата за допълнителна защита на неприкосновеността. Дизайнът на машината предлага повишена издръжливост, благодарение на изместената към центъра панта, за да можете да се наслаждавате на любимите си игри в обедната почивка, на път, вкъщи, или на което друго място се наложи.