Mission Blachawk

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Когато модърите станат лоши…

Няколко дни се опитвах да разбера какво точно е Mission Blackhawk. Доста странна игра, от никому неизвестен дистрибутор, а и искаше инсталирането на Microsoft Flight Simulator Х, за да тръгне. Когато се запознах малко по-добре с нея, нещата се поизясниха… и не знаех, да се хиля ли или просто да гледам тъпо в една точка, докато не дойде поръчаното по телефона калцоне.

WTF са Abacus

Ако не сте чували за Abacus не се тормозете, и аз не бях. Оказа се, че това е една фирма от пълни идиоти или маркетингови гении, и двете важат в пълна сила. В порфтолиото им седят множество “бюджетни” заглавия със съвсем не бюджетни цени. Предимно логически игри (Судоку) и различни бонус пакетчета към майкрософтската геймка, блазнеща всички wannabe пилоти.

Но не става дума за някакви завършени или самостоятелни продукти. Не, най – обикновени мишън пакове и различни мод добавки, които по принцип се правят и разпространяват безплатно. Представете си потреса ми, когато видях “Пакет 6 нови самолета” – 25$ или “Тул за смяна на цвета на самолети” – 19$. Както и няколко мисии, създадени за различни модели хвърчила (сред които и Mission Blackhawk) вариращи между 29 и 39 долара.

Това е цената на една цяла игра по дяволите. Екипа работещ по тях е от цифром и словом няколко души. Цялата PR и sales кампания смърди от всякъде на чисто американски методи (опитват се да те изкарат по-тъп отколкото си тъп) – запознат си с тях от WS Teleshop. Но е факт, че за да нацвъкат толкова много постхранителни продукти, то има достатъчно лапнишарани, които да кълват. А и по някакъв начин от Microsoft са им позволили да правят това, с което се занимават. Така че пичовете (или поне маркетинговият им отдел) ми се вдигнаха адски много в очите.
Фър-фър-фър

Mission Blackhawk

Основната куцина на Microsoft Flight Sim сериите е липсата на цел – фъркаш си за кеф в ултра реалистична среда. С мисиите в Mission Blackhawk това трябва да се промени, ама не. Целта се изчерпва до – долети от точка А, до точките Б, В и Г и на всяка от тях позиционирай хелито за 1 минута над земята или кацни за малко. Нищо лошо но самото летене над монотонен океан изобщо не ми се стори “ексайтинг”, както се опитаха да ме убедят.

Друг ексклузивен “фийчър” на заглавието са “автентичните пилотски коментари”. Разбирай два гея… не всъщност пълни реднек педе*аса фъфлят завалено и тъпо на микрофона, и могат да те доведат до желанието да се метнеш от някой балкон. Което ме доведе до мисълта, че автентичните американски пилоти са пълни ретарди. А мисията с извънземните е толкова ТЪПА – не, да натъпчеш хелита, зона 51 и тъпи зелени неща, и да експлоатиращ цялата UFO Abduction паника не е интересно, не е за нация в която се хилим на концепцията за сциентологията.

Автор: Георги Панайотов