Missing On Lost Island

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 22 авг. 2002

Ех, друго си беше едно време…

Missing On Lost Island е едно приключение, което ще се хареса предимно на геймърите, които изпитват носталгия по старите куестове. Онези, които не блестяха с невероятна графика и звук, но задължително се базират на сериозна история или нещо такова. Missing on Lost Island е непретенциозна игра за хората с по-слаби машини и с много чувство за хумор. Тя е приятна, неангажираща и по всичко изглежда е предназначена за феновете на Monkey Island 1 & 2.

Интригата

Историята е следната. Вие сте Тим, а приятелката ви се казва Даян.
Една прохладна вечер, когато се прибирате към къщи, се натъквате на пират с дървен крак, който ви заплашва с пищова си (малко многозначително звучи, но съм сигурна, че ще схванете идеята ми. :-))) Тим също вади своя и е готов да отговори на предизвикателството. Но май вече е късничко – мистериозно появилият се нападател изчезва също толкова резонно. Даян лежи на земята ранена. Тим се затичва да й помогне, но тя изчезва, оставяйки купчина дрехи след себе си. Появява се още един нападател. Той прострелва и Тим. След секунда героят също изчезва, оставяйки малко парцалки.

Играта

Самата игра започва в един кратер, където Тим се материализира… гол. И за да получите обща представа за дълбокомислените загадки, които ви предстои да решавате, ще ви кажа каква е и първата част от мисията, а именно – да се докопате до най-близкия храст…

След като се сдобивате с прилично “облекло” (колкото и смело да звучи), се отправяте към близкото селце. Там отново се преобличате. Намирате дрехи и един амулет, който си слагате. Секунди след това в къщата, където си тършувате, влиза Даян, която е с побелели коси. Искате да поговорите, но… не сте познали. Отваряте очи и отново сте голи в кратера… Повтаряте същата процедурка, след което най-после се впускате в същинската част на играта…

Предстои ви да разберете какво всъщност се случва на това странно местенце, къде е вашата възлюбена и кой е надробил тази каша. За целта обаче първо трябва да доказвате, че сте достойни да бъдете пират и да се доберете до кораб…
И така малко по малко неусетно се заигравате в тази увлекателна игричка и тотално пренебрегвате факта, че изглежда някак странно и архаично на фона на днешните куестове.

И още нещо…

За тези от вас, които се чувстват изцакани, ако не изцедят играта до последната възможна капка геймплей, авторите са се потрудили и са измайсторили неправолинеен геймплей. Заглавието предлага два основни различни маршрута за превъртане, като всеки от тях има и други по-несъществени разклонения. Краищата са четири. Два положителни и два не много задоволителни.

И така-а-а… Не мога да обявя играта за куест на годината, но и в никакъв случай не бих отрекла нейните качества. Основен коз е чувството за хумор. Ако можете да преживеете графиката и звука, имате слаби машини или просто сте някак привързани към класическия куест от време оно, не ви остава нищо друго освен да се сдобиете с Missing On Lost Island.

Автор: Лили Стоилова