Mionix Nash 20

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 авг. 2014

От геймърските си слушалки искам основно едно нещо – да са удобни. Още в началото на текста ще призная нещо, за което може и да бъда жестоко нахранен в коментарите, но все пак – не съм аудиофил и всички по-тънки моменти от областта на звукознанието ми убягват. Не бих могъл да чуя предполагаемата разлика между MP3 и FLAC файл, ако ще животът ми да зависи от това. Но за сметка на това често засядам пред екран за 5+ часа и комфортът на окачената на главата ми аудиосистема е от първостепенна важност.

Ето защо геймърските слушалки Mionix Nash 20 (цена 239 лв) ме заинтригуваха толкова. Това са първите слушалки, пуснати на пазара от шведската компания за геймърски аксесоари Mionix, основана през 2007 г. При създаването им, шведите казват, че са се ръководили от три водещи принципа – дизайн, звук и комфорт. Разбира се, всеки производител би казал нещо такова, така че не можем да се доверим само на думите им. Ето в какво се състои предложението им.

Да започнем с дизайна. При Mionix Nash 20 той е изключително изчистен, без никакви по-странни елементи. Издържани са изцяло в черно – единственото цветно нещо по тях е името им, изписано отгоре на headband-а. Пластмасови са, с матиран завършек, така че външният вид отговаря на сравнително високата цена. Като цяло са доста солидни, а и в известна степен тежички – 398 грама.

Последното обаче не се оказа сериозен проблем – слушалките са наистина изключително удобни за носене. Наушниците са покрити с кожа, а отвътре както те, така и арката, са запълнени с мемори пяна, така че да прилепват към главата ви максимално точно. Когато ги сложите стискат доста, но ушите няма да ви заболят, нито ще се създаде неприятно налягане.

Що се отнася за звука, за пореден път изпитвам затруднения да опиша с текст звученето на различни мелодии в ушите си, но както вече споменах, от моята гледна точка на лаик звукът беше добър, както в игри, така и при слушане на музика. Тук не е заложено главно на баса, както е при други модели, и поне според мен това е плюс. Авторите настояват, че са вкарали разни магии, които спомагат за по-точното локализиране на звуци в игри, но все пак слушалките са аналогови, което прави задачата по-сложна. По-сериозен минус е, че са сравнително тихи, дори увеличени на максимум.

Mionix Nash 20 имат микрофон от лявата страна. Особеното при него е, че може да се движи само нагоре и надолу – няма възможност да го приближите към устата си. Въпреки това при кратък тест не забелязах проблеми с качеството на звука и записаното през микрофона се чуваше ясно и без особени странични шумове. Другото интересно при микрофона е функцията за автоматичен mute, когато го вдигнете в горна позиция – така прекъсвате гласовата връзка, без да има нужда да търсите копчета или да се ровите из софтуерни менюта.

За разлика от предишния продукт на седмицата, тези слушалки имат копче за регулиране на звука, но в първия момент ми убягна, тъй като е поставено на доста нестандартно място. Колелцето не е на кабела, където бихте очаквали да го намерите, а е сложено в задната част на левия наушник. По този начин се цели лесната му употреба, без да е необходимо да търсите къде точно е то по кабела, без да местите поглед от екрана и без да си мърдате ръката от мишката. Действително, така е с една идея по-лесно, но за пръв път ми се наложи да се галя по главата, докато намеря контролите на звука… Кабелът от своя страна е дълъг 2 метра, достатъчно за повечето геймърски нужди.

Като за първи опит, шведите са се справили повече от добре. Дизайнът е удачен, комфортът е на ниво, звукът е добър. Цената е сравнително висока, особено за непроверена компания и предвид различните продукти на Razer и други в същия ценови пояс. Въпреки това Mionix Nash 20 са един удачен избор, ако си търсите нещо от по-висок клас.

Купи Mionix Nash 20 ТУК

Автор: