Might & Magic: Chess Royale излиза в края на месеца

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

UbiSoft ще опитат да яхнат вълната на т.нар. „аутобатлъри“ с Might & Magic: Chess Royale, която излиза до края на този месец. Въпрос на дискусия е дали пикът на този жанр отмина, но от UbiSoft са твърдо решени да пробват в тази ниша и за целта ще заложат на една от най-старите походови стратегически поредици – Might & Magic.

Chess Royale ще предлага бързи игри в рамките на 10 минути, което е с една идея по-кратко от сесиите в Dota Underlords и Teamfight Tactics. Играта се очаква както за PC и мобилни устройства, където по-кратките гейминг сесии са често срещана практика. Подобно на другите игри от този поджанр, Might & Magic: Chess Royale ще ви даде възможност да разучите и овладеете предимствата на различни единици и фракции, за да надделеете над противника си.

Сесиите ще включват до 100 играчи във всяка отделна сесия, като за момента не е ясно дали играчите ще се изхвърлят един-друг на турнирен принцип или ще могат да се координират помежду си за да постигнат стратегическа победа.

Might & Magic: Chess Royale се очаква на 30-ти януари, като играта ще бъде безплатна (с микротранзакции разбира се) и налична както за десктоп, така и за мобилни устройства.