Microsoft ще участват на E3 2020

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

По-рано днес стана ясно, че за втора поредна година Sony няма да са част от най-голямото геймекспо – E3. Липсата им миналата година позволи на Microsoft да съсредоточат вниманието върху себе си и явно това ще остане така и през тази година, след като шефът на Xbox – Фил Спенсър – потвърди, че компанията ще се включи в изложението. В кратък туийт по въпроса той обяви, че Xbox екипа вече работи по тазгодишната си E3 презентация:

Нашият екип работи здраво за E3, очакваме с нетърпение да споделим това, което сме ви подготвили с всички вас, които обичате да играете. Развитието на нашата платформа съчетава креативност и технически прогрес. 2020 е специална година за екипа на Xbox.“ – написа той.

Това означава, че най-вероятно от Microsoft са ни подготвили за тазгодишното E3 първите заглавия за Xbox Series X, която пък излиза в самия край на годината. Доколкото е известно обаче, за момента Microsoft нямат ексклузивни заглавия за своята конзола, така че каквото и да покажат то най-вероятно ще излезе и за други платформи.