Michael Schumacher Racing World Kart 2002

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 22 авг. 2002

Немският винаги ме е учудвал с остротата си. Цялата мелодичност и чувство на околните ни езици могат да бъдат сразени моментално от някое звучно излияние, започващо с мощното “шайсе” например. Кой знае – може да е от бирата, студеното време или многото кисело зеле, консумирано в миналото.

Но шегата на страна Германия е родина на множество велики личности, една от които е и Михаел Шумахер. До момента роденият в град Керпен пилот от Формула 1 има повече титли, отколкото повечето си колеги взети вкупом. Поради това не е никак чудно, че на света се появяват и игрички, носещи името на ариеца. Последната от тях е Michael Schumacher Racing World Kart 2002 и ще ви върне в началото на кариерата на германския автомобилен ас. Дълги години преди да седне в болидите на Бенетон и Ферари, Шуми е бил един от най-добрите пилоти при състезанията с малки колички, известни под името картинг.
В настоящото играта има

три поредни шампионата

Всеки следващ е с по-висока класа от останалите. Положението прилича на различните категории при мотоциклетите. В началото са достъпни само три писти. За да може да мине нагоре, играчът трябва да натрупа определен брой точки. Бонусчетата се раздават за добро класиране. Подрежданията са подобни на Формула 1 – за победа се дава десетка, за второ място – шестица и т.н. Ако човек има вродени рефлекси, може да стигне първото стъпало за по-малко от час. Просто пистите са с неголяма дължина и всички обиколки се завъртат за към три-четири минути.

Единствената пречка, която може да възпрепятства бързия прогрес, са противниците. Конкуренцията е добра – останалите състезатели са бързи и досадни. Поне управлението на количките е лесно, има само газ и спирачка. Като резултат реализмът на карането не е твърде голям. И все пак не можете да влезете в нормален завой, надънили педала до тенекия, или да газите безнаказано околните полянки. Но от друга страна, колкото и да се пробвате, няма да успеете да се прекатурите или размажете. Дори да обърнете посоката и да се натряскате фронтално в някой от враговете, най-лошото, което може да ви се случи, е да изгубите от набраната скорост.

Шарении

По отношение на оформлението играта следва идеята на новия Windows – колкото се може по-цветно, мило и звучно. Картът и състезателят са пъстри и минимално ръбати. Човек може да променя цвета на екипчето си, както и боята на машината. По време на каране различните части, които би трябвало да се мърдат, наистина се движат. Фонът е интересен и също ви предлага някои подвижни детайли. Най-интерактивното нещо е тревата, която изхвърча при всяко излитане от пистата.

Другото забавно нещо е звукът. Kart 2002 разполага с много весела фонова музика, както и сладки ефекти. Особено онова характерно “ййййй” при някое по-остро завиване.

Е, като цяло играта е приятна. Ако смените кожите на колите с някои по-подходящи, можете и да помислите, че сте попаднали на средностатистическа формула. Kart 2002 е особено подходяща за разнообразяване в юлските горещини и задължителна за всички заклети фенове на Шуми.

Автор: Сергей Ганчев