Mafia: The City of Lost Heaven

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 17 ное. 2002

Mafia е сравнително лесна игра и всеки един от вас, който вече е имал удоволствието да я изиграе, може би е забелязал това. Но ако все пак сте запецнали на някое място или пък още не сте я пуснали, можете да прочетете долните редове, с които ще се опитам да ви помогна при изиграването на някои от по-трудните нива, да ви дам общи насоки за действие и да ви открехна за полезни трикове.

General Walkthrough

Едва в Ordinary Routine ще вкарате в действие своята “ютия”. Когато пристигнете в Clarck’s Motel и ранят спътниците ви, ще се наложи да влезете вътре и да се саморазправите с дузина мръсници. За да нахлуете в сградата успешно, заобиколете я, гръмнете помияра, след което се качете по сандъците до терасата на втория етаж. Щом се озовете вътре, свийте в дясно, влезте с взлом в тоалетната и усмъртете изхождащия се гангстер.
Така той ще се раздели с един Colt 1911. В съседната стая ще откриете и изключително полезен Thompson, а в банята на помещението, намиращо се по коридора вдясно, ще ви чака и аптечка. Оттук насетне всичко зависи от вашата точност и хладнокръвие. Но преди да слезете на първия етаж, може би ще ви се прииска да излезете обратно навън и да гръмнете гумите на жълтата кола пред мотела. Така ще си спестите дългото и неприятно преследване след спасяването Сам.

The Whore

Това ниво е елементарно, стига да знаете къде точно се намират трите основни цели. Първата е банковият управител. Той е облечен в чисто бял костюм и плюска в ресторанта, който се намира вляво от входа. Препоръчвам ви да го гръмнете колкото се може по-бързо, защото в противен случай рискувате да се измъкне. Втората мишена е проститутката. Тя се намира на третия етаж по коридора вдясно от асансьора. Третата цел е кабинетът на управителя, който е ситуиран на четвъртия етаж вдясно. Ключовете към него са закачени на табло, което се намира в малка стаичка зад рецепцията.

А за по-мързеливи има и втори, по-лесен вариант за минаването на тази мисия. Той обаче не винаги работи. Вместо първо да се насочите към мениджъра, отидете и вземете ключа от рецепцията. С малко повече търпение и скокливи умения ще успеете да преодолеете масичката и човека, който се намира там (естествено, без да го убивате). След това изчакайте, докато мениджърът мине паникьосан покрай вас и отиде в кабинета си. Важно е на този етап да не вадите оръжието си. Така няма да бъдете притеснявани от охраната на хотела. Свършете мръсната работа с проститутката и след това отидете при управителя, гръмнете него и бодигарда му и поставете бомбата. That’s all! 

Omerta

Тук отново жизненоважни ще са вашите умения да боравите с оръжие. Но в крайна сметка единственото нещо, което може да ви затрудни, е местонахождението на семейството на Франк и билетите. След като говорите с нарушилия омертата гангстер, обърнете се, тръгнете към паркираните коли и след като ги подминете, елиминирайте човека, който стои пред къщата – вътре са съпругата и дъщерята на Франк. Билетите ще намерите в сградата на летището, където се намирате още в самото начало на мисията.

Visiting Rich People

За да се улесните при проникването във вилата, можете да изгасите осветлението в целия двор. За тази цел още в самото начало на мисията убийте патрулиращия вляво тип. Там ще видите пейка, зад която ще откриете и електрическо табло. Enjoy the darkness!

Happy Birthday!

Ключът към осраната тоалетна се намира в моряка с карираната фланелка, който се мотае на най-долната палуба. Трябва да бъдете по-настойчиви, за да ви го даде. Но преди да говорите с него се убедете, че кенефът е заключен.

You Lucky Bastard!

Това е една от най-дългите и дразнещи мисии. Когато стигнете до склада и Серджо Морело се скрие в него, имате две възможности: или да се доберете до него пеша, постилайки пътя си с пътека от гилзи и трупове, или да откраднете някоя от паркираните на входа возила и да газите наред до вашата крайна цел. За да стигнете до Морело, просто следвайте влаковите релси, докато не видите спрялата пред склада зеленикаво-синя кола. Преди да правите каквото и да било обаче, елиминирайте гадовете на двете високи постройки, защото иначе ще си имате сериозни проблеми.
След като обезопасите района, нагласете релсите така, че пълната с гориво цистерна да се разбие в склада, в който се е скрил Морело. Накрая просто махнете трупчето, което стопира вагона и се насладете на експлозията.  

Just For Relaxation

Добре дошли отново в пристанището, което направихте на пух и прах в You Lucky Bastard. Този път обаче ще трябва да проникнете в него под прикритие и да откраднете няколко кашона с фалшиви пури за нуждите на своя бос. Карайте направо и внимавайте за човека от лявата ви страна, пазещ малък склад. Целта ви са дузината сандъци зад гърба му. Говорете с него. Той ще ви каже, че ще отиде да “смени водата на рибките”, “да протака зелето”, “да пусне една вода” или както вие си изберете. През това време ще трябва да натоварите възможно най-бързо въпросните пури. За да улесните работата си, паркирайте камиона така, че задницата да се изравни с нивото на склада – по този начин ще си спестите адски много време.

Moonlighting

Прословутият банков обир! За да стигнете до сейфа, трябва да намерите две връзки с ключове. Едната се намира зад едно от гишетата във фоайето, а другата – на втория етаж в кабинета на директора. Оттук насетне пътя към богатството е на няколко куки разстояние. Просто трябва да проявите малко въображение и да окачите дреболийките им по полилеите. Така едновременно ще ободрите застарелия дизайн на банката и ще се отървете от тия гадни досадници в униформи.

The Death of Art

Заключителната битка! Преди да отидете в музея, посетете Жълтия Пит (Yellow Pete, наречен така заради забележително жълтите му зъби и неговия смъртоносен дъх) и се въоръжете. Пригответе се за дълги и досадни престрелки. Главният гад носи Thompson. Битката с него не е чак толкова трудна – просто използвайте Colt 1911 и се целете директно в главата.

Автор: Асен Георгиев