Lula 3D

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 авг. 2005

Този текст не е препоръчителен за лица под 18 години.

Самата игра Lula 3D е забранена за тях, за да не нанесе трайни изменения и щети върху тяхната зараждаща се сексуалност. На всички останали – добре дошли в един порно свят на интриги, преследвания и малко екшън. А, да, и щипка пикантерии, за да бъде всичко наред.
Lula 3D е продукт на немските разработчици от CDV Software. Те са направили цветен, триизмерен и похотлив адвенчър. Главната роля е поверена в ръцете на бившата порно актриса и настоящ продуцент на филми за възрастни Лула. Тя е с дългогодишен опит в бизнеса, поради което е и лесно обяснима рутината, с която практикува пред камерите произволни пози и техники от инструментариума на ерогенната индустрия. Всичко започва един слънчев ден край басейна, когато след успешно изпълненото упражнение “Роко пенетрира дълбоко Джина, тя мърка и стене, Роко й обещава още, след което в продължение на 20 минути само чуваме какво си причиняват тези сладострастници”, Лула разбира, че новата й порно продукция е пред провал. Изчезнали са актьорите за сцената с руската тройка и лесбо забавите.

По-точно три силиконови красавици

Пред риска да преустанови снимките на новия си многообещаващ продукт (създателите на играта не ни казват нищо по темата, но е очевидно, че Лула е мега мега известна звезда), добре напомпаната героиня се взима в ръце и тръгва да разнищва създалата се криза. В компанията на кучето Дъсти тя ще разбере, че зложелатели са проникнали в холивудското ранчо с басейн, че са отвлекли момичетата към Сан Франциско, че в играта е намесен по-висш порно магнат и че в крайна сметка

добрият кютек оправя всичко

Lula 3D е мръснишка игра. Макар че не е предназначена за граждани от мъжки пол под 18 години, именно те ще се насладят най-пълно на перверзните приклякания на Лула, на силиконовите изненади тук-таме из нивата и на неподправения цинизъм, с който героите ви молят за още, още и още от това последното (не подсказвам кое е то). Големият евентуален проблем пред евентуалната разбиваща всички класации популярност на този адвенчър е, че за момента той е на немски. Все пак това е език, който повечето българи смятат за конски или евентуално за фашистки. Второто сигурно събужда еуфория в главата на оскотели и подивели гамени, решили, че обръсването на косата и татуирането на свастики върху корема е признак за мъжественост и интелектуален избор. Не че това не е в стила на доброто старо брутално немско порно – не един двама днешни възрастни са израснали с пламенния подход на някой Ханс към някоя Бригита и нескрития чар, греещ току под тънкото мустаче на горната му устна. Типичното за края на 70-те и началото на 80-те отново е модерно. Единствено декорът в Lula 3D не отговаря на стереотипа за схлупена германска къщурка в гората или гарсониера с изложение към Александерплац в Берлин. Но това са реалностите на съвременния порно бизнес – Калифорния и пак Калифорния са най-доброто място, където ако си на 20, от женски пол и имаш сладко дупе и готини цици, можеш да направиш

шеметни пачки само от едното удоволствие

Lula 3D е сравнително просто и лесно за изиграване приключение. Не са ви нужни повече от три-четири дни концентрирани упражнения над мишката. Историята е сравнително увлекателна, макар и на места сценарият да допуска сериозни грешки. Най-брутален е краят, където кучето Дъсти спасява положението, но ви оставям сами да видите как точно. Не, не е това, което току-що си помислихте. Готино е, че приключението не е линейно, т.е. можете да откриете решението на едни загадки, преди да разгадаете други и пак да стигнете до правилния завършек с малко повече концентрация.

Всъщност, встрани от надутите триизмерни цици, Lula 3D е класически point-and-click куест, в който всички предмети се събират в инвентара, след което в подходящия момент се използват с подходящ друг обект. Събирането на предметите е приятно занимание, тъй като ще установите как деколтето на Лула е бездънно и тя може да съхранява вътре видеокасети, ключове, пепелници и порно списания, без последните да се намачкат от натиска на плътта.
В техническо отношение Lula 3D впечатлява с много полигони. Фигурите са в реален размер и се движат по подобен на Sims начин. Добрата новина е, че повечето герои са голи. Това е хубаво, тъй като можете да се, хмм, насладите на действията, които компютърните герои си причиняват. Звуковото озвучаване е точно в стилистиката на порно филм – евтин саундтрак плюс стонове и пъшкания в стила на най-добрите горещи телефонни линии за запознанства. На мен ми хареса, тъй като нямах свръхочаквания. Вие също можете така да постъпите.
Според предварителните очаквания Lula 3D трябваше да бъде не просто адвенчър, а да има и

леки файтинг примеси

Е, има ги. Честно казано обаче, бойните сцени не са основното в тази игра, като елиминирането на противниците става по елементарни схеми, известни още от зората на гейминга – клекни, стреляй, скрий се, айде пак от начало… Като цяло прави впечатление, че Лула е бойно момиче, познава се с всякакви отрепки на обществото като биячи, рекетьори и дилъри, като очевидно е натрупала контактите си по време на работа…

Специално внимание бих обърнал на моментите, които Лула отделя на себе си. Във всяко от нивата има по един такъв, в който тя или си намира вибратор за приятел, или решава да потанцува около пилона, или просто взима едно душче с много пяна и гореща вода. Когато трябва да прибере някой предмет в сутиена, подходът на Лула е с ле-екичко навеждане напред, изпъчване на задник и хоп – всичко е готово.

Както и да го погледна, въпреки моментите на баналност в историята, Лула ме спечели за винаги с полигонните си мърсувания, които ми даваха още една и още една причина да продължавам да цъкам с мишката напред-назад. А причина трябва, за да се абстрахирате от някои дразнещи детайли – например твърде грубите растери на места, твърде грозните спрайтове на други, както и несинхронизираните движения между говор и звук. Въпреки това обаче беше забавно. Препоръчвам на всички, които искат да разнообразят сексуалния си живот и да видят какво е да го правят полигонни мръсници. Останалите, които смятат мацките от кръв и плът за достатъчно занимание или залагат на силната си мъжка десница, мога само да пожелая успех. Но когато сняг забръска, що ще чинят те зимъска?! Ще си намерят Lula 3D, за да сгреят охърбавелия откъм похот месец ноември примерно, какво друго…

Автор: Александър Бойчев