Logitech Cordless Desktop Wave

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 30 сеп. 2008

Обикновено с “десктоп” Logitech маркират комплектите от мишка и клавиатура и в случая става дума точно за подобна комбинация. Те са безжични и работят с по 2 AA батерии. Мишката тук обаче се явява не повече от притурка към окомплектовката на актуалното нестандартно попълнение в света на компютърните клавиатури а.k.а. Wave. Не за пръв път виждаме схема на подреждане на копчетата, различна от познатото, но сега от компанията са се постарали да измислят нещо смислено. В няколко компонента.

Първо е дъговидната ориентация на редовете, така че пръстите да попадат под правилния ъгъл върху бутоните. Тук нямаме претенции – при при писане е по-удобно и е далеч по-функционално от разделянето на клавиатурата на две, което сме виждали при други модели. След това за дланите е предвидена поставка с гумирано покритие, омекотяваща натиска. Накрая, голямата изненада: самите копчета следват вълнообразна линия във височината си, създавайки вълнообразен профил на устройството. Така се образуват по-ниски зони, точно там, където нормално бихме поставили двете си ръце. Това сигурно е от голяма полза на хората, пишещи по десетопръстната система, но аз така и не се научих да ползвам повече от шест-седем пръста при въвеждане на текст. При гейминг е друго. По същата логика е направен и numpad-а, а пък четирите стрелки са с вертикален наклон, образувайки нещо като бабуна.

Клавиатурата изобилства и на допълнителни копчета, като надстройката за контрол на мултимедията и такива за мащабиране на работния плот или стартиране на приложения. Сред тях shortcut-а за калкулатора над панела с цифрите също е свежа идея… само пари да има да има да пресмяташ.

Автор: