Konami работят по две нови Silent Hill игри?

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Може би Konami са решили да преосмислят политиката си към игрите, тъй като се появиха слухове за работа по две нови заглавия и то не в кой да е франчайз, а в Silent Hill. Слуховете са разпространени от AestheticGamer, познат още и като “DuskGolem”, чиито слухове за римейка на Resident Evil 3 и DLC-то “Not a Hero” за Resident Evil VII се оказаха истина. Според този слух Konami са започнали сондажи между разработчиците, търсейки изпълнители за не една, а цели две нови Silent Hill игри. От японския разпространител искат едното заглавие да е мек рестарт за поредицата, докато другата да е епизодична игра в стила на Until Dawn, на Telltale.

Според AestheticGamer идеята за тези игри се е зародила преди около две години и въпреки, че вярва, че те все още са в процес на разработка, но въпреки това в следващ туийт той добави: „Не знам на какъв етап са тези проекти в момента или дали ще бъдат завършени“. Друг геймърси сайт – Rely On Horror – споделя, че има информация от независим източник, според която в действителност има Silent Hill игра в разработка.

За последен път чухме за проекта, когато чрез т.нар. „Playable Teaser“ или „P.T.“ невероятния тандем Хидео Коджима и Гилермо Дел Торо обявиха проекта си Silent Hills, което беше през 2014 г. Година по-късно обаче без много обяснения защо, Konami дръпнаха шалтера на проекта.