Kingpin се завръща с Kingpin: Reloaded

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Ако сте с по-скромен геймърски опит е малко вероятно да си спомняте Kingpin: Life of Crime, но по-обиграните сред вас сигурно си спомнят този доста кървав и брутален (за времето си) шутър. Играта излезе през 1999 г. и макар че не успя да достигне мейнстрийм славата на игри като Half-Life, Quake и Unreal Tournament, тя определено придоби доста популярност. Дори името и се появи по време на дискусиите в щатския Сенат, които последваха стрелбата в Columbine High School.

Защо ви даваме цялата тази предистория? Защото Kingpin е следващата игра, която яхва вълната на ремастрираните версии и ще получи свой ремастър, който се казва „Kingpin Reloaded“. Зад него стоят старите ни познайници от 3D Realms, а издателските права все още са в Interplay. Това, че играта ще е ремастър означава, че тя все още ще се захранва от id Tech 2 енджина, който захранваше и оригиналната игра.

От трейлъра виждаме, че играта ще поддържа 4k резолюции, 60 кадъра в секунда, нова куест система (да, оригиналната игра си имаше нужда от полиране в някои отношения). Ремастрираната версия ще излезе както за PC, така и за Nintendo Switch, Xbox One и PS4, като играта се очаква до края на годината, но все още нямаме точна дата.