,,King Arthur: Legion IX” ще излезне на 9 май в Steam

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

King Arthur: Legion IX е походова стратегия, ориентирана към героите, самостоятелна тактическа ролева игра във вселената на King Arthur: Knight’s Tale – тъмна фентъзи версия на мита за Артур. King Arthur: Legion IX посреща нови играчи в митичната земя на Авалон с изцяло нова история и герои, предлагайки също тежки предизвикателства на завръщащите се ветерани.
Нова заплаха надвисва над Авалон, тъй като отдавна изгубеният, скандално известен Девети легион на Рим е стъпил на митичния остров. Техният командир, падналият герой, Гай Юлий Менто, получи демоничен легион от мъртвия им император Септимус Сула, за да намери изход от Тартар. Но когато случайно пристигат в магическото царство на Властелинката на езерото, Гай Юлий Менто решава да покори острова и да създаде там Вечния Рим. Първо обаче той трябва да събере изгубения си легион…

Основни характеристики на играта:

  • Комбиноция на тактическо приключение с ролева игра: Изживейте уникален хибрид между походова тактическа игра и традиционни ролева игра, ориентиран към героите. Управлявайте и контролирайте група от 5-6 героя, за да изследвате и завладеете земята на Авалон. Включете се в дълбоки тактически битки, трудни морални избори, управление на герои и възстановяването на Nova Roma.
  • Докажете своята стойност като тактик: Всяко малко движение и всяко решение са от значение. Използвайте прикрития, капани, флангове и задълбочена система за наблюдение и възможности и обърнете цялото бойно поле във ваша полза като майстор тактик. Понякога щателното планиране, понякога зареждането просто за битка ще бъде ключът към победата. Единствената разлика между успешно или неуспешно търсене може да зависи само от състава на вашата група.
  • Герои направо от бездната: Легион IX представя шест уникални героя, които са се издигнали от Бездната, за да завладеят митичната земя Авалон. Повишете ниво, спечелете точки за умения и отключете уникални дървета с умения. Плячкосвайте, екипирайте и изработвайте стотици артефакти и създайте най-смъртоносната бойна сила, която някога е стъпвала на Авалон.
  • Голямо разнообразие от способности: Използвайте уникални умения, Ultimate Skills и World Abilities, за да преодолеете най-трудните предизвикателства по време на вашите куестове в Avalon. Поемайте рискове и изследвайте различни тактически опции, тъй като героите не са изправени пред постоянна смърт в края на мисиите. Тествайте уменията си в различни режими на трудност, от спокойно разказване на истории до брутални, безпардонни битки.
  • Не е построено за един ден: Изградете и разширете град Nova Roma. Уверете се, че вашата крепост има правилните съоръжения за вашите герои, които ги подготвят за различни куестове. Но внимавайте! Ресурсите са оскъдни и трябва внимателно да управлявате Nova Roma, за да я поддържате на повърхността.
  • Върнете си човечността: Решенията ви имат далечни последици, влияещи както на играта, така и на разказа. Чрез вашите действия Гай или ще възстанови своята човечност, или завинаги ще се трансформира в демон.