Какъв лаптоп да си купя за игри – съвети от Plasico IT

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
Геймърски лаптопи

Геймърските лаптопи са тези устройства за игра, които трябва да имат мощни параметри – по-бърз процесор, по-добра видеокарта, да могат да работят със слушалки. Игрите от първо ниво и дори някои ексклузивни заглавия са лесни за намиране за компютър и най-хубавото е, че компютърните игри могат лесно да бъдат надградени, така че винаги можете да персонализирате лаптопа си, за да създадете Вашата перфектна игрална настройка. 

В Пласико можете да намерите разнообразие от геймърски модели преносими компютри, които освен това са и евтини. Те са нови, а във Варна и София фирмата има сервизи, които могат да поддържат Вашата техника.

Какво е геймърски лаптоп

Няколко фактора правят различни тези модели от обикновените. Това са неща, които повечето от тях имат (като видеокарта, процесор и RAM), но в определените за геймърски модели ще намерите максимално изтеглени версии.

Можете да играете игри и на стандартни модели, но просто няма да достигнете нивото на производителност, което най-сериозните геймъри жадуват.

На какво трябва да обърнете внимание, когато избирате геймърски лаптоп:
Процесор
Процесорът е частта от компютъра, която се справя с мисленето и “повдигането” на тежки неща. Процесорът се прикрепя към дънната платка и изпълнява инструкциите и процесите.
GPU (графична видеокарта)
Това е компонентът, който изобразява графики, извършва картографиране на текстури и поддържа плавна и висока честота на кадрите (в идеалния случай 60 fps). Графичните карти в повечето лаптопи, които не се водят геймърски, няма да Ви позволят да играете игри с най-високите настройки. Основната функция на GPU е поемането на работа от CPU.
РАМ (памет)
За разлика от вътрешното хранилище (т.е. твърд диск), RAM позволява високоскоростен геймплей и помага на процесора Ви да се справи с много неща, които се случват наведнъж. Не можете да изчерпите RAM по същия начин, по който запълвате пространството за съхранение – мислете за това като временно място за съхранение, но капацитетът и скоростта на RAM значително влияят върху това с колко може да се справи преносимият Ви компютър наведнъж.
Охлаждащи системи
Тъй като повечето хора използват компютрите си предимно за сърфиране в мрежата или най-много за графичен дизайн, те не ги използват до краен предел по отношение на обработката и изобразяването. Най-добрите GPU и CPU генерират много топлина, а тя е основната причина за спада в честотата на кадрите и следователно винаги трябва да разполагате с най-добрата и ефективна помощна система за охлаждане.
Съхранение
Файловете с игри са големи, така че често е необходим голям твърд диск. Това е мястото, където геймърският лаптоп съхранява информация – Вашите игри, файлове и операционна система се съхраняват тук, затова е важно да обърнете внимание на този детайл и да изберете такъв с достатъчно памет.