Incoming Forces

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 07 сеп. 2001

Заедно с второто Vodoo се появи една игра, чиято цел беше да покаже качествата на новия ускорител. Съвсем неочаквано се оказа, че тя предлага не само зашеметяваща за времето си графика, но и доста приличен геймплей. Събирането на тези два фактора я изстреля в челната десятка и тя се закрепи там около половин година. Следваха няколко години на суша, през които Rage пускаха основно автомобилни симулатори. Сега, в 2001, тазу игра се прероди, но не като ангел….

От интрото разбирате две неща, че графиката отново е на ниво и ще изтиска всичко от ускорителя ви. Второто нещо, е че има някакаква голяма космическа фрегата и петица изстребители, които й набиват канчето. С идеята, че ще играя нещо в най-лошият случай на нивото на Echelon, подминах тренировъчните мисии и каква бе изненадата ми… Защо Боже Мили ме наказваш за втори пореден път този месец с low-level игра.
Спомняте ли си Правец 82 ? Е, за него имаше една игра, в която вие бяхте бойна куличка в средата на екрана, а над вас прелитаха разни гнусотийки и сипеха парашутисти, както политик – предизборни обещания. Тука е горе-долу същото. Поемате роля на бойна кула и трябва да пазите бзата си, а от всички страни изскачт изстребители и започват да превръщат живота ви в ад. Тъкмо когато смятах да тегля една майна на производителя, издателя и програмиста, измислил цялата тази простотия и тогава се появи Mech, който също нападна базата. “Охоо! Става интересно” – казах си аз и продължих да отстрелвам всичко наоколо… Така точно половин час и ми писна до полуда.

Incoming Forces има само още една добра страна. В началното меню имаше опции за пет игри, като всяка нова се отваря след като сте превъртяли предишната. Това ме кара да мисля, че в един хубав момент все пак се качвате на гореспоменатият изстребител и нещата стават доста по-интересни, но така и не намерих нерви да мина досадната мисия с кулата.

Минусите на играта за съжаление са бая повече от плюсовете. Музиката е изнервяща и понякога депресираща (сещате се за автора й и ви обзема едно такова съжаление…). Въпреки че предлага огромна резолюция, на която да се играе и е пълна със специални ефекти, графиката е доста постна, на ниво обекти по екрана, а вражеските единици се весват за толкова кратко, че не можете да ги разгледате. Най ме издразни фактът, че на хипер стабилната ми машина играта се дънеше и през равни интервали от 13:29 мин (специално засечени с хронометър между другото), операционната система забиваше и единственият изход бе Restart. И въпреки че в жанра си това е най-доброто предложение на пазара, можем да приемем продукта на Rage за издънка.

Автор: Георги Панайотов