Gungrave

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 15 апр. 2003

Накратко

Gungrave e 100% екшън в духа на Devil May Cry и Max Payne, като този път арсеналът на главния герой Grave е съставен изцяло от огнестрелни оръжия. Безспорно онова, което отличава играта, е невероятно стилната графика в духа на традиционните японски “манга” и “аниме”. Автор на персонажите е култовият японски комиксов художник Йоширо Найто. Мен ако питате, Gungrave е сериозно повлияна от “Десперадо” на режисьора Робърт Родригес с Антонио Бандерас в главната роля. Няма да се спускам в обяснения защо точно мисля така. Просто ви подхвърлям идеята в случай, че решите да се сдобиете с играта и да я изиграете.

Графика 🙂 🙂

Наистина Gungrave е нещо, което трябва поне да бъде видяно. Ако пък сте “манга” фенове, това важи за вас с двойна сила. Отново в действие е пусната прословутата напоследък “cell shading” техника и трябва да кажа, че момчетата от Red Entertainment са истински асове в използването й. Самият Grave, който би паснал страхотно в бандата на Роб Зомби, е невероятно замислен, моделиран и анимиран. Задният план в играта не блести с нищо особено, но за сметка на това повечето от неговите съставни части могат да бъдат разрушени, взривени, смачкани и прочее, като това допринася сериозно за купона в играта.

Гейплей :)/:(

Я да видим как да го кажа по-удачно… Ами нека да кажем, че Gungrave не е точно игра. Според мен това е по-скоро терапия. Когато сте ужасно ядосани на света въобще или на някого конкретно, аз, Д-р Иванов, ви препоръчвам поне половин час Gungrave. След като газите противниците си, стреляте с безкрайни муниции, взривявате и въобще сеете ужас и разрушение в рамките на ТВ екрана през тези трийсетина минути, безспорно ще се почувствате по-добре. Уви, ако търсите чисто игрално предизвикателство, едва ли ще го откриете точно в Gungrave. Играта е ултралесна и доста кратка. През цялото време едва ли ще ви се наложи дори да се замислите за някаква тактика. Просто натискайте бутоните достатъчно ритмично и Grave ще мачка враговете си като парен валяк без да загуби дори един-единствен живот.

Атмосфера 🙂

Убийствена! Прочетете пак това, което казах по-горе за терапията. В Gungrave се чувстваш раздаващ възмездие Ангел на разрушението. Музиката, звуковите ефекти и декорите също подсилват търсения ефект. Невероятната графика е подсилена от начина, по който Grave се движи и буквално “танцува”, стреляйки. Всяка от допълнителните “чупки” също допълва общия “пичовски” почерк на главния герой. Освен това авторите на Gungrave са се постарали да поработят върху “вселената” на играта.
Междинните анимации са истински “манга” шедьовър. На моменти е трудно да повярваш, че играта всъщност не е правена по вече популярен анимационен сериал. Искрено се надявам наистина колосалното бачкане, което хората от Red Entertainment са хвърлили в концептуалния период от разработката на заглавието, да не отиде по дяволите. Поне на мен един Gungrave комикс би ми дошъл доста добре.

Автор: Ивелин Иванов