Guild Wars: Eye of the North

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 02 окт. 2007

Коледа дойде по-рано тази година!

Хубаво лято беше! Едно такова дълго, слънчево, поучително. Пет седмици бях оставил на Stand By героите си, разпръснати из трите континента на Guild Wars, да си почиват и събират сили за нови издевателства над невинни и не чак толкова невинни PvP ентусиасти и чудовища. Мили сценки изплуваха в съзнанието ми, докато си плациках крайниците в големия син гьол: седи рейнджърката срещу минотавъра и му крещи в лицето “Чупи си рога сам и няма да те бия… не, бе, сериозно…! Не щеш… ох, котьо, котьо, котьо!”. Което ме навежда на мисълта, че с по-разтоварващ и кефещ билд от OgATY5rixRWWLVlfmTDnx3sZAA не съм играл. Ще се опитам, въпреки лимитираното място, да ви разкажа за най-интересните нововъведения в този истински експанжън.

Това, което ме зариби брутално, беше цялостната атмосфера на играта. Сумрачните подземия и заснежените чукари на Far Shiver Peaks разхлаждат доста добре след горещо лято. Макар и на годинки, GW енджинът е изстискан на максимум и е използван абсолютно целият набор от DX9 ефекти, за да може да изглежда добре. Левъл дизайнът и декорацията са правени не просто за отбиване на номера, а с размах, характерен само за доста по-популярните франчайзи от рода на WarCraft и Властелина.

Резултатът е истинско епично приключение, в епична среда, в която се чувстваш малък, нищожен и адски щастлив, че имаш шанса да си част от него. И, моля ви се, не сравнявайте визията на играта с тази на други MMORPG-та. Всяка една фентъзи или scy-fy вселена си има собствено очарование, подхранено и поддържано от графиката си. Това не са крави или прасета, за да кажете – едната има по-големи бутове от другата, яко селско е.

Мистерията на великия нокът е разгадана (дрешки)!

Още от времето на Prophecies се появи въпроса: “Чий го дирят предметите Monster Claw и Monster Fang в играта? За какво служат и защо ги имаме като адски скъп дроп (~ 1k при продавач е достигала цената)?”. В Nightfall стана ясно – служат за крафтването на ритуалистки брони. Но някакси това не беше достатъчно. Всяко некро, което е добутало до крафтъра Klub в Rata Sum (The Tarnished Coast), вече знае отговора. И покрай цялата нова Норн култура не се съмнявам, че в близко бъдеще (Guild Wars 2) ще се нагледаме на нокти, зъби и други подобни гадости.
BTW, новите рейнджърски брони изглеждат определено зле, а male елементалистите продължават да носят палтенца, егати! Като очилцата на последните – тип Хари Потър – просто избиха рибата в океана от Канта до Елона. В общи линии криейтив потенциалът на арт отдела е отишъл в създаването на безумно красивите нива и се е олял откъм фешъна на героите.
GWEN идва и с 4 нови сета брони: Asuran, Dwarven, Monument и Norn. Които също като Nightfall-ските са небоядисани и без допълнителни характеристики, но с място за инсигнии. И отново – не се различават и грам от стандартните брони, освен по външен вид.

Автор: Георги Панайотов