GTA 4 не може да се закупи през Steam

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Поради причини, които все още не са ясни, страниците на Grand Theft Auto 4 в Steam осъмнаха без бутони за поръчка т.е. към момента играта не може да бъде закупена през платформата на Valve. На самата страница на играта, както и на тази на Grand Theft Auto 4: Complete Edition, няма никакви обяснения на какво се дължи тази липса. Всъщност липсващите опции за плащане са единствената промяна която са претърпели към този момент.

Потребителите вече спекулират какви ли са причините за това решение. Според едни причината е в лицензите за музика, а според други – в това, че играта все още изисква Games for Windows Live акаунт (въпреки, че на страницата на играта има инструкция как да се подходи в дадения случай). Трети предполагат, че Rockstar подготвят преместването на GTA IV от Steam към техния собствен Rockstar Launcher. Официално обяснение обаче все още липса и така остават само догадките.

Това обаче далеч не е първият подобен случай с Grand Theft Auto заглавие в Steam. По-опитните от вас сигурно си си спомнят, че през 2012 г. Grand Theft Auto: Vice City бе свалена за известен период от време заради проблем с авторските права на песента на Майкъл Джексън „Wanna Be Startin’ Something“.

Grand Theft Auto V и Grand Theft Auto: San Andreas обаче все още продължават да са налични в Steam, а тези от вас, които са си закупили GTA IV в Steam все още могат да я играят напълно безпроблемно.