Google Stadia добавя безплатно Metro Exodus и Gylt

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

На първи февруари библиотеката с безплатни заглавия на Google Stadia Pro ще се увеличи с две заглавия и то не кои да е, а Gylt и Metro Exodus. Уви, на същата дата тя ще и намалее с две заглавия, тъй като Rise of the Tomb Raider: 20 Years Celebration и Samurai Showdown ще бъдат премахнати от списъка. Все пак, тези от вас които ползват Stadia ще могат да запазят двете игри, ако вече са ги взели.

От днес до 5-ти февруари включително, абонатите на Stadia Pro могат също така да закупят Mortal Kombat 11 с отстъпка 60%, както и да закупят Kombat Pack-овете за $16. Други игри които са в намаление до 4-ти февруари са Just Dance 2020 (която е $30) и Trials Rising ($10).

Въпреки, че заглавията са решаващия фактор за успеха на една платформа, проблемите на Google Stadia далеч не са свързани с тях. От последния анонс на нови заглавия, нови опции или просто community update, са изминали 40 дни. Което реално погледнато не е много, но все пак говорим за платформа, която е на около 70 дни и стартът ѝ беше далеч от успешен. По-рано този месец Google обявиха намеренията си до края на годината да добавят 120 заглавия, сред които десет ексклузивни за Stadia игри, но все още не са предоставени нито имена, нито друга информация по този въпрос.

Други от проблемите на платформата, като например липсата на 4К поддръжка и разширената Google Assistant функционалност все още са набелязани за изпълнение по някое време през първото тримесечие на тази година. Въпреки, че различните community manager-и са в непрекъснат контакт с потребителите, те рядко имат какво стойностно да кажат или обяснят и в почти всички случаи потребителите получават общи приказки, без никаква конкретика.