Focus 2 – еволюция на охлаждането

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
Снимка: https://www.vortez.net/

Едва ли някой се съмнява, че доброто охлаждане е решаващо за добрата на работа на всеки компютър, без значение дали се използва за ежедневна работа в офис, за гейминг или просто за губене на време из социалните мрежи. Както и при всяка друга машина прегравянето носи опасност за елементите на системата, а по-лошото е, че потенциално застрашава и всичката информация на компютъра ви. Но тук няма да говорим за екзотични и скъпи охлаждащи системи, вентилатори, радиатори и други подобни. Всъщност ще говорим за най-важната предпоставка за доброто охлаждане на системата, а именно – за кутията, и ако трябва да сме по-точни за новите Fractal Focus 2.

Fractal Focus 2 предлагат иновативна вътрешна архитектура на кутията, която позволява компонентите да бъдат подредени по начин, осигуряващ оптимален поток на въздух за директно охлаждане. Кутиите идват с два 140мм вентилатора, но има пространство за инсталиране на общо четири такива или шест 120мм вентилатора. Могат да бъдат инсталирани и разнообразни радиаторит – 360мм в предната част на кутията, 240мм – в горната част или 120мм – в задната.

Снимка: https://pcper.com/

Предната мрежа на Focus 2 е лесна за почистване и предпазва от прах, като въпреки това осигурява достатъчен въздушен поток. Страничният панел е от темперирано стъкло, за да може гордият собственик да показва машината си на приятели без да я разглобява. В този ред на мисли някои от моделите на Focus 2 ще се предлагат и с RGB осветление на включените в комплекта вентилатори.

Сред другите важни характеристики на кутията са възможност за инсталиране на до шест 2,5” твърди диска, както и наличието на 2 USB 3.0 порта на предния панел, където е разположен и контролерът за осветлението (на моделите, които предлагат осветление). Въпреки ефирния си дизайн, кутиите от серията тежат около шест килограма и половина, а размерите им са 472 x 215 x 451мм.