Fantasy Grounds

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 16 дек. 2019

Ако темата за “Настолните Ролеви Игри” е някъде в полезрението ти, то вероятно вече опитваш нови начини за игра или просто търсиш как да разнообразиш старите. Във всеки случай, имаш ли участници за игра на живо? Ако разполагаш с такива, супер – събирате се и играете до безспир!

Тази статия обаче е за тези, които много искат да играят, но пък играчите им са пръснати из цяла България, или защо не – из целия свят. В този случай, освен вездесъщият Интернет, на помощ на играчите и водещите (особено на водещите!) идва на помощ една модерна и доста мощна програмата за водене на онлайн ролеви игри на живо, която се казва Fantasy Grounds. Но не я бъркайте със сайта Roll20.net!

Всъщност забравете за този сайт, защото във Fantasy Grounds нямате нужда изобщо от браузър! Самата програма идва под форма на онлайн апликация, в която са наблъскани буквално всички герои, правила, чудовища, магии и предмети от почти всички по-известни Ролеви игри, които се сещате! Dungeons & Dragons, Pathfinder, Call of Cthulhu и прочее вече не идват при вас под формата на тежки и неудобни книги, а като пълна с живот програма, където с един клик на мишката решаваш съдбата на цели светове, генерираш резултат от битките и магиите, разбираш какъв магически предмет току що си намерил, или просто – мяташ онлайн заровете, но така, че твоите приятели да виждат честно всичко, което мяташ!

Самата програма разполага онлайн демо версия за 1 играч + 1 водещ, която можете да пробвате без да плащате и то веднага. И нека зарът бъде с Вас!

Автор: Дамян Yann Gamgee Христов