Fallout 3

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 15 мар. 2009

Bobblehead локации
Пълен списък на местата на различните bobblehead, за подобряване на SPECIAL и уменията ви.

S.P.E.C.I.A.L.
Strenght
Местоположение: Megaton – къщата на Lucas Simms (от входа първата вдясно). За да влезете в нея ще ви трябва lockpick от 50 и да няма жители на Мегато наоколо. Внимавайте с този bobblehead, и го вземете преди да взривите града, тъй като след това няма да можете да се доберете до него.

Perception
Местоположение: Republic of Dave – в музеят на Dave. Републиката на Дейв се намира в горният десен ъгъл на картата. Най-лесният начин да стигнете до там е през куеста на “You Gotta Shoot`Em in the Head”, даван от Mr. Crowley в Museum of History.
on a shelf.

Endurance
Местоположение: Deathclaw Sanctuary. Проблемите с тази локация са два. Първият е че не е свързана с нито един куест и трябва да си я намерите сами (3 квадратчета надолу, и две и половина надясно от Raven Rock на картата, след като излезете от него). Вторият са десетината DeathClow-a и Enclave войските на входа. Освен endurance в главата, обаче вътре ви чака и уникален Gatling Laser.

Charisma
Местоположение: Vault 108 – Cloning Lab. Ще намерите Vault 108 ако минете през сградата на Vault Tec или след като влезете в цитаделата, като част от основният куест. 

Intelligence
Местоположение: Rivet City – Science Lab. Трикчето е, че масата на която се намира е леко завряна в ъгъла на лабораторията и можете да я подминете.

Agility
Местоположение: Greener Pastures Disposal Site – офис сградата. Ще го намерите на изток от Alien Crash Site-а (приютил могъщият Alien Blaster), на югоизток от Vault 92 (под Old Olney). Офисът е само с едно помещение, така че я намерите лесно.

Luck
Местоположение: Arlington House – единствената сграда в Arlington National Cemetary, внимавайте като слизате в мазето. Ще стигнете до гробището ако минете през Marigold метростанцията до Grayditch до Falls Church, от където трябва да влезете в Arlington/Falls Church метрото и се насочите на север.

Уменията
Barter
Местоположение: Evergreen Mills – Market Bazaar. Bobblehead-а се намира в самият край на базара, на лавица до Smiling Jack – единственото приятелско настроено NPC, ако сте с добра или неутрална карма, така че няма ка да я пропуснете.

Big Guns
Местоположение: Fort Constantine – CO Quarters. Най-лесният начин да намерите форта е с куеста “You Gotta Shoot`Em in the Head”. Главата е в разбит сейф в мазето, до вратата водеща към бомбохранилището.

Energy Weapons
Местоположение: Raven Rock – Sector 2. От всички bobblehead в играта този е с най-голям шанс да бъде изпуснат, ако не знаете къде се намира. Проблемите са два – ако минете частта от станцията в която се намира и излезете от нея, няма как да се върнете, за това е нужно да го вземете от първият път. След като излезете от карцера, в който сте вкарани, трябва да намерите спалнята на Colonel Autumn (най-западната част на вторият сектор, близо до вратат водеща към третия). Самият bobblehead се намира на бюрото в центъра на стаята. Ако напуснете втората зона, вратата след вас ще се затвори за винаги.

Explosives
Местоположение: WKML Broadcast Station – Sealed Cistern. Местенцето е южно от Fort Constantine и след като го наближите ще уловите радио сигнал, който да ви заведе точно до него (Kilo Bravo – сигналът се усилва, като наближите до него, а след това на Local картата ще видите входа). Bobblehead-а не е в основното помещение, а в малката шахта до входа му. Добре е да търсите през деня, тъй като шахтата е трудна за забелязване. Намира се точно на север от входната врата на станцията.

Lockpick
Местоположение: Bethesda Ruins – Bethesda Offices East. На североизток от Vault 101 ще откриете сградата на Bethesda. В целият офис има само две бюра с работещи лампи – на едното от тях е bobblehad-a.

Medicine
Местоположение: Vault 101 – Living Quarters. Ще го намерите в офиса на баща си. Подобно на този в Raven Rock – веднъж след като напуснете Vault 101 ще се върнете само веднъж там и ако пак не го вземете няма да можете да го получите до края на играта.

Melee Weapons
Местоположение: Dunwich Building – Virulent Underchamber. Dunwich Building се намира директно на юг от Girdershade (няй югозападната част на картата). До нея не водят куестове и ще трябва да си я откриете сам. Самата глава е на земята в средата на Virulent Underchamber

Repair
Местоположение: Arefu – Evan King`s House. Говорете с Lucy West в Megaton за локацията на Arefu. Вратата на Evan е заключена и изисква 75 lockpick.

Science
Местоположение: Vault 106 – Living Quarters. Vault 106 е близо до Vault 101, в скалистото плато между Arefu и Megaton.

Small guns
Местоположение: National Guard Depot – National Guard Armory. Още една бонус зона, която не е свързана с нито един куест в покрайнините на ситито на DC. За да стигнете до нея, трябва да минете през Chevy Chase метро линията (същата, която води до сградата на GNR), и след като излезете от нея да се отправите на изток. За да стигнете до стаята с боеприпиасите трябва да минете през останките от сградата – скачайки от дупка в дупка, което е объркващо. Тръгнете от офисите, през тренировачното крило до малка стая с превключвател, водещ към вратата на оръжейната. За цялата разходка е добре да се екипирате с Pulse гранати и мини.

Sneak
Местоположение: Yao Guai Tunnels – Yao Guai Den

Speech
Местоположение: Paradise Falls – Eulogys Pad. Paradise Falls се намира на запад от Minefield и на юг от MDPL-13 Power Station. Ще се ориентирате по гигантското човече със сладоледена фунийка на покрива. 

Unarmed
Местоположение: Rockopolis. За да стигнете до него тръгнете от Smith Casey`s Garage на дясно докато не стигнете най-южният ъгъл на гаража. Завийте точно на запад докато не стигнете до стена от скали. Огледайте се за серия от флагове, за да откриете входа към Rockopolis.

V.A.T.S. Прицелване
Дори да сте изхарчили AP точките си, можете да използвате Vats за бързо и автоматично прицелване към определена част от тялото на врага. Ако стреляте веднага след като излезете от VATS, ще уцелите мястото към което сте се прицелили.

Автор: