Fable II Pub Games

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 31 авг. 2008

Споко, и аз изтръпнах като видях ревюта за нещо, започващо с Fable II. Истината е, че самата игра все така е планирана (най-рано) за началото на октомври. Pub Games всъщност представлява една невероятна (поне на хартия) идея на Lionhead за допълнително напомпване на и без друго забележителния интерес към тяхното ново заглавие.

Накратко, става въпрос за всичко на всичко 3 (три!) хазартни игри, взети от света на Fable II. Нито една от тях не е абсолютно оригинална. По-скоро това са „преработки” добре познати казино дисциплини. И – логично – в тези игри вие ще залагате, за да спечелите (от време на време) или да загубите (доста по-често). Не реални пари, разбира се. Fable II пари! Аха-аа! И не само пари, ами и „цели” 15 екстри, които по-късно ще можете да използвате в „истинската игра”. Става въпрос от някои абсолютни козметики – като татуировки или нещо ново за кучето, което ще ви съпътства във второто издание на сагата. Има и далеч по-полезни придобивки, като могъщи артефакти, оръжия и магии. Те обаче се броят на пръстите на едната ви ръка и за да се докопате до тях, ще трябва наистина, ама наистина да се спукате от игра. Повече по въпроса малко по-нататък в статията.

Добре, как да се сдобиете с това „нещо” (в случай че сте чак толкова запалени по Fable II)? Начините са два. Първият, безплатен, е като просто запазите предварително своето копие от Fable II. Чудесно, нали? Само дето не съм съвсем сигурен дали тази опция се предлага и за нашата скромна „територийка”. Е, не пречи да се пробвате, нали така? Вторият начин е да си платите 800 Microsoft точки, или с други думи – 10 щатски долара, в Xbox Live Arcade. С риск да обезсмисля останалата част от статията, ще побързам да ви посъветвам да не се бъркате. Освен ако наистина вашата Fable фенщина не заслужава да бъде описана като клиничен случай. За Бога, става въпрос за типа игри, които обикновено се предлагат по десет, за без пари, „качени” на новата ви флашка, да речем. Ако ли пък вече сте направили този чутовен подвиг, аз викам да се обадим в местния офис на Microsoft, та да ви дигнат хората един паметник на подобаващо място в столицата (по-късно и в други градове).

Защо този негативизъм? Ми, както споменах, Pub Games включва всичко на всичко три игри – съответно вариации на тема пасианс (Fortune’s Tower), рулетка (Keystone) и ротативка (Spinnerbox). Първите две всъщност са доста забавни. По стандартите на безплатните windows игрички. Проблемът на първата е, че няма бог знае колко мегдан за разработване на стратегии, а на втората – че е твърде мудна. Но така или иначе с тези двете спокойно можете да утрепете някой и друг час. А и да направите някой и друг Fable II лев, разбира се.

Проблемът е, че за да се докопате да големите награди (тези, които наистина си струват), вие ще трябва да извъртите и доста Spinnerbox. Ама наистина доста. Как точно се играе това чудо? Залагаш, натискаш „А” и чакаш да видиш какъв е резултатът. Иха-аа, каква драма, какво предизвикателство!! Или пък не… Мамка му, познавам хора, които подобно занимание би докарало (сравнително лесно) до изблици на неконтролируема лудост. Честно!

Добре, нека сега ви припомня, че за всичко това (може би) ще трябва и да си платите! ОК, не се сърдя на Lionhead, защото по принцип идеята да спечелиш преднина в любимата си игра, още преди тя да се е появила, никак не е лоша. Да, но защо трябва да бъдеш наказан за това си желание?

Автор: Ивелин Иванов