Epic Mickey 2: The Power of Two

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 04 апр. 2012

Новината, че Epic Mickey 2 ще обхване цели шест платформи бе почти толкова изненадваща, колкото и оригиналната игра, която се появи за Wii преди време. Epic Mickey бе красива, забавна и доста успешна, но определено се нуждаеше от доизпипване, дори само заради меко казано непослушната камера. Въпреки това играта се превърна в най-успешният платформър в историята на Disney Interactive Studios. Epic Mickey 2 обаче ще излезе както за Wii, така и за PS3, XBOX360, 3DS, Mac и PC, така че е време да разберем какво можем да очакваме от първия гейм мюзикъл, както го определя неговият създател.

А това е самият Уорън Спектър

Създателят на Deus Ex и System Shock и някогашен шеф на Ion Storm еи добре познато име в гейм индустрията. Но как става прехода от шутъри и кибер пънк сценарии към ушата мишка, подскача из свят в цветовете на дъгата?

Нужни са само няколко минути в компанията на Спектър, за да видите, че той е човек, който обича всичко свързано с Disney. Само го попитайте как се чувства с развързани ръце в щаб квартирата на компанията и възможността да ползва всичките й герои и очите му светват. А дали има достатъчно материал, че да се направи продължение на Epic Mickey? Шегувате ли се, има материал за сто Epic Mickey игри, отговаря той без да се замисли. Казано накратко, той е идеалният човек, на който компанията може да възложи възраждането на една от нейните най-деликатни звезди – Осуалд, полубратът на Мики Маус.

При това с глас

Осуалд е звезда от ранните години на компанията, когато първите ленти са неми и анимираните герои тромаво се движат по екрана без да обелват нито дума. За пръв път в дългата си история Осуалд най-сетне ще проговори, при това с гласа на Франк Уоелкър, познат като Megatron от поредицата Transformers и Фред от Scooby Doo. С помощта на ветеранът-озвучител Осуалд ще наруши 85-годишното си мълчание, при това във видео игра и за всички в Dinsey е важно това да стане по подобаващ начин. За Уорън Спектър това също е събитие, което трябва да накара всички геймъри да са горди, че ще участват в прераждането на един толкова популярен герой.

“Искаме да уловим неговата енергия и същност”, обяснява Спектър, “В един ранен епизод Осуалд дор исваля за малко главата си и я използва като топка за боулинг”. Ето такива нестандартни сцени, които може да изглеждат странно в анимационен филм са потенциално доста интересни, когато става въпрос за видео игра.

Epick Mickey 2: The Power of Two ще бъде отчасит платформър и отчасти екшън, така че не мислете, че ще мине само с подскачане. Мики ще запази познатите от оригинала атаки с четката за рисуване (не се смейте, тя има повече сила, отколкото някой може да предположи), а освен това ще я ползва, за да нанася промени по пейзажа. Подобно на скицника на някои аниматор, Мики ще може с едно движение на четката да премахва части от заобикалящия ни свят. На свой ред Осуалд ще бъде въоръжен с миниатюрно дистанционно управление, с помощта на което ще може да управлява приятелски настроени… роботи. Да, Epic Mickey 2 е една наистина шантава игра.

Двамина са комбина

Както подсказва заглавието, ко-опът заема важно място в геймплея на The Power fo Two. Той ще бъде от типа Drop-in, drop-out, което значи, че във всеки един момент може да разчитате на някой приятел, с когото да достигнете места и се справите с препятствия, които са непреодолими за един играч. А как ще бъде балансирана играта, така че двамата партньори да се забавляват еднакво, дори ако има сериозно различие в уменията им? “Ще ви кажа, когато успеем да го постигнем”, уклончиво, но с усмивка отговаря Спектър.

Палавата камера от първата игра също ще бъде подобрена, обещава Спектър, който дори твърди, че в новия си вид тя е толкова добра, че на практика няма да ви се наложи да я управлявате ръчно. Най-важният нов елемент в The Power of Two обаче си остава музиката. “Винаги съм искал да направя мюзикъл!”, възкликва дизайнерът “Имам страхотни идеи, които могат да се превърнат в геймплей механики. Досега не съм успявал поради най-различни причини, но сега моментът е настъпил”. Дано той наистина успее да се справи, защото Мики и Осуалд ще имат нужда от цялата помощ, която успеят да съберат, за да се справят със злодея The Mad Doctor, който отново ще надигне зловещата си глава, след като не успя да победи в оригинала. 

Автор: Иво Цеков