Epic Games Store мина 100 млн. потребители

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Epic Games Store е онлайн от малко повече от година, след като стартира през декември 2018 г. и за това кратко време успя да се наложи като популярно място за пазаруване на игри. И докато купуването на ексклузивни права за разпространение за определен период се превърна в практика, чрез която Epic си навлякоха гнева на не един и двама геймъри, другата практика, която използваха за привличане на клиенти бе да предлагат популярни заглавия безплатно за ограничен период. Тя явно е сработила, защото Epic Games Store вече има 100 милиона потребители, a игрите, които компанията е раздала безплатно за този период са 73.

Според по-точни цифри, предоставени от Epic, става ясно, че потребителите са около 108 милиона, които са похарчили общо $680 млн. в магазина. Този финансов резултат до голяма степен се дължи на Fortnite, тъй като сумите похарчини за игри на трети страни, възлизат на $251 млн.

Основният конкурент Steam, обаче не споделя толкова точни цифри за себе си, тъй че е трудно да се направи съпоставка. Това, което се знае, че за януари 2019 г. платформата на Valve е имала 90 млн. месечни потребители. Все пак не бързайте да правите съпоставки, защото тези цифри, както за Epic, така и за Valve, далеч не означават активни потребители.

Все пак от Epic явно оценяват положителната роля на безплатните игри за тези цифри и за това политиката на компанията за ежеседмични безплатни заглавия ще продължи и през тази година.