EA FC 24 ревю за РС

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

За феновете на футболните симулации и играчите, които очакват голямо обновление във всяка нова версия на FIFA, EA FC 24 може да се окаже разочарование. Този път играта не внесе значителни промени във визуалния аспект и геймплея спрямо предишната версия, FIFA 23. Визуално, играта запазва висок стандарт с реалистични ликове на играчите и стадиони, но без значителни подобрения. Графичните аспекти и физиката на топката остават почти непроменени. Съществено подобрение се наблюдава в Career Mode, който добавя нови аспекти към управлението на отбора и кариерата като треньор. Този режим придава по-голям контрол и дълбочина на опита на играчите, които са посветили часове на създаване и развитие на своите футболни отбори. Освен това, въвеждането на HyperMotionV технологията е положително развитие, като тя превръща движенията на играчите в по-реалистични, като използва данни от реални футболни мачове.

Интересно е също, че със системата PlayStyles играчите сега могат да бъдат характеризирани със специфични стилове на игра, което придава реализъм и дълбочина на геймплея. Тези подобрения са по-скромни, но са основен акцент за играчите, които са по-завързани със собствената кариера или игровия процес.


В заключение, EA FC 24 не предлага драстични промени спрямо предишната версия, което може да разочарова играчите, които се надяват на революционни подобрения. Тя остава една от водещите футболни симулации, но подобренията визуално и в геймплея са минимални. За тези, които са по-заинтересовани от Career Mode и HyperMotionV технологията, обаче, това ревю може да бъде разгледано в положителен аспект.

Играта продължава да предлага реализъм и стил във виртуалния свят на футбола, но подобренията са ограничени и не се отличават като цяло. За феновете на Career Mode и управлението на отбора, EA FC 24 е ясно насочена към техните интереси. Тази версия подсилва съчетанието между игровата механика и стратегията на управление. Въпреки че голямата част от подобренията може да не са значителни за играчите, които се забавляват по-скоро с мултиплеър режимите и аркадните изживявания, за тези, които истински ценят игровата интелигентност и уменията на треньор, EA FC 24 е достоен избор.