E3 2009: Assassin’s Creed 2

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

За съжаление Assassin’s Creed не успя да оправдае очакванията на милионите геймъри по света. Не че беше лоша игра – напротив. Просто имаше сериозни недостатъци, които пречеха на основната й концепция. Тази година Ubisoft са се заканили, че ще отстранят голяма част от проблемите, които я съпътстваха. Дали ще успеят? Ето какво успяхме да научим за играта от тазгодишното E3.

Вероятно вече знаете, че отново ще се превъплътим в ролята на Дезмънд. Алтаир обаче е вече история. Време е да надникнем в спомените на друг наш предтеча – Ецио. Интересното в случая е, че

в началото на Assassin’s Creed 2 той няма да е асасин

но малко по малко, след като семейството му се завлича в незнайна конспирация, той ще осъзнае, че е време за по-сериозни действия. За негово щастие Леонардо да Винчи ще бъде един от малкото му верни съюзници. Според представител на Ubisoft великият изобретател ще изпълнява същата роля, която има и Q в Джеймс Бонд. С други думи той ще ви екипира с всевъзможни джаджи, една от които, както стана ясно още преди време, ще бъде и същинска летателна машина.
Демото на E3 ни пренася във Венеция през далечната 1486 г. Прави впечатление, че

взаимодействието с тълпата е леко променено

Отново може да останете незабележим, но този път няма монаси. Единственото, което ви е нужно, са осем души, скупчени на едно място.

Вероятно ще се радвате да разберете, че старата система, в която трябваше да изпълните няколко второстепенни мисии, преди да имате възможност да убиете основната си цел, е тотално премахната. Ще научавате всичко, което трябва да разберете за жертвата си, своевременно – с всяка една ваша крачка към нея.

Ецио е в пъти по-ловък от Алтаир

Макар че на практика управлението е останало непроменено, този път ще можем да застанем зад гърба на двама души и да ги убием едновременно. Или без да искаме да прережем гърлото на двама войника, покрай които случайно минаваме.

Битките също напомнят на първия Assassin’s Creed. Разликата обаче е в различните противници, всеки от които притежава разнообразни нападателни и дефазивни тактики. Както и във възможността на Ецио да обезоръжава враговете си и да си присвоява техните оръжия. Също така, както си личи и от самия трейлър, ще бъдем екипирани и с малък пистолет.

На пръв поглед Assassin’s Creed 2 прилича сериозно на оригинала. Ubisoft обаче твърдят, че определено има какво още да видим в това тяхно най-ново и наистина епично приключение. Дано да е така…

Автор: Владимир Тодоров