Dogfighter

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Що за тъпотия – да управляваш истински боен самолет, летейки между краката на столове и маси или под леглата в някаква стая, при това със задачата да унищожаваш танкове-играчки, които бълват огън и жупел по теб! Сигурно всеки любител на flight симулаторите ще остане разочарован, когато стартира Dogfighter. Но ако се заиграе малко, може би ще се увлече по играта, защото тя има едно безценно предимство – отличната 3D-графика и усещането за реално управление на аероплан.

Задачата е повече от прозаична – да летите из стаите на някаква къща, като унищожавате вражеските самолети или танкове и събирате късметчета, както и зададени от условето на мисията цели – динамит, лепила, бои и други необходими за военната тактика продукти.

В първата мисия нямате право да предпочетете определен самолет, но колкото повече напредвате в играта, толкова по-добри самолети ще си избирате. Започвате от летище, обикновено разположено под някой стол. До него има танкове, които са си ваши, и, въпреки че можете да ги унищожавате, по-добре е да не го правите, защото само те ще ви ударят по едно рамо в боя, когато в стаята ви влети вражески бомбардировач.

Един съвет – за да излезете от стаята, ви трябва ключ, който обаче се вижда само на тъмно, така че загасете лампата и го открийте.

На таблото имате няколко индикатори, първият от които е за състоянието на самолета ви. Идеалното здраве е 100 точки, които можете да си наваксвате, ако намирате късметчета с гаечен ключ, а те често изпадат от поразените от вас вражески аероплани.

Следващият показател е за керосина – него зареждате от късметчета с туба за гориво. Третият индикатор, както и петият, е за броя на патроните и бомбите, с които разполагате, а четвъртият показва колко звезди сте натрупали. Те се “крият” обикновено във вази или зад чинии по витрините. Колкото повече звезди сте натрупали, толкова по-мощен става самолетът ви. Петият показател ви информира са скоростта, с която се движите.

В другите стаи ви очакват неприятелските танкове, разположени на стратегически удобни за тях цели – по столове, дивани, рафтове на библиотеката и т.н. Гледайте първо да унищожите врага, а после да събирате обектите, които се искат за изпълняване на мисията. Да знаете, че тяхното разположение е още по-абсурдно и от положението на врага, защото можете да ги намерите под леглата, зад мебелите, че дори и на лампата…

Много-много не се шляйте из стаите, а бързо изпълнявайте мисията, защото вражеските самолети на практика нямат край. И ако не искате да ви напълнят задницата с олово, не ги допускайте да ви изненадат в гръб. Когато изпълните мисията, се върнете на своето летище, за да получите нов аероплан и медал.

Автор: Свилен Енев