Dino Island Deluxe

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 15 фев. 2007

Дебилно дино-приключение

Обичате ли увеселителните паркове? А зоологическите градини? А какво ще кажете за увеселителна зоологическа градина, населена от разнородни видове гигантски праисторически гущери? Да, наистина звучи добре. Това е сюжетът, който предлага Dino Island Deluxe. Тази игра ще ви предостави възможността да създадете свой собствен увеселителен парк. В него ще можете да инсталирате различни атракции, като определено най-интересни от всички ще са динозаврите.

Джурасик парк!

По същество играта представлява най-обикновен тайкун, но това, с което предизвиква интерес, е нейната палеонтоложка тематика. Основните функции, които ще трябва да изпълнявате като шеф на увеселителен парк, са свързани с клониране и създаване на нови видове динозаври. За да привлечете вниманието на посетителите, ще трябва да заградите територии, в които да развъдите различните видове праизторически зверове. За да не умрат от глад обаче, те ще трябва да се хранят – за целта ще трябва да направите ферми и да назначите персонал, който да носи манджата на изгладнелите животинки. Когато вече имате няколко породисти екземпляра, няма проблем да ги кръстосате във вашата лаборатория и да получите напълно нов вид с невиждани до този момент характеристики. И накрая, след всичко това, можете да ги пуснете в пряк гладиаторски двубой, където да се изтребят… Звучи добре, нали?

Основната цел: привличане на туристи

След като създадете добри условия за живот на вашите динозаври, ще е необходимо да подобрите и цялостния вид на парка си. Да построите допълнителни атракции за посетителите и да организирате състезания, в които да се включат животинките ви. Готиното е, че в клетките, в които протичат животинските сблъсъци, ще можете да поставяте различни полета, които носят определени бонуси. Естествено динозаврите-бойци ще се възползват от тях и така борбата между тях става по-зрелищна. Това означава, че повече хора ще искат да гледат, а вие ще печелите повече пари. Натрупаните средства можете да вложите в разработка на нови видове динозаври, както и в разширяване на парка ви и услугите, които предлагате. Не трябва да забравяте и нуждите на животните. Динозаврите трябва винаги да са нахранени и доволни от вашите грижи.

Като за 9.99$

Определено играта е доста под средното ниво. Личи си, че е създадена за няколко дни с цел продажба на ниски цени. Но от друга страна идеята да отглеждам динозаври, да ги клонирам и комбинирам, създавайки нови видове, за да мога след това да ги сбия и то не за друго, а за да привлека зрители в своя зоопарк-колизеум, ми изглежда супер забавна. Друг е въпросът, че производителите можеха да се постараят повече при създаването на визуалното и музикалното оформления, съпътстващи не особено задълбочения геймплей. Тогава може би наистина някой щеше да отдели десет долара за покупката на този продукт…

Автор: Асен Георгиев