Devil May Cry 3

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Преди всичко – хвала на Всевишния нов DMC очевидно ще има. Нарочно не използвах определението “продължение”, защото историята на Devil May Cry 3 всъщност предхожда тази на първата игра от поредицата. Оказва се, че Данте има брат близнак, кръстен Върджил, който е нещо като негов негатив – т.е. всичко, което е Данте, но с един голям минус отпред. И тъй, Върджил си е наумил да стане нещо като предводител на армията на мрака, която баща му, Спарда (както сигурно помните), е победил някога. Естествено, Данте, който тепърва открива своите специални дарби, е твърдо решен да застане на пътя му.

Сред новостите около проекта е името на новия “режисьор” – Рюхей Китамура, работил по култови екшън класики като Versus и The Returner. Освен това Китамура сан е отговорен за in-game анимациите в Metal Gear Solid: Twin Snakes, адаптацията на първия MGS за Game Cube. Първите отзиви за Е3 демото на DMC 3 са повече от позитивни, като всички са във възторг от началната анимация, създадена с игралния енджин. Аз лично съм умерен скептик за всеки DMC без участието на Шинджи Миками (създател на първия DMC и един от “бащите” на поредицата Resident Evil). Ще поживеем ще видим.

Първите данни за геймплея също са повече от интригуващи. Вместо да ви натрапват конкретен стил на игра, авторите са подготвили цели четири ясно различаващи се варианта – Gunslinger, базиран най-вече на стрелкови оръжия (огнестрелни и хладни), Swordmaster за почитателите на мечовете и мелетата, Trickster за феновете на най-шантавите акробатични трикове на Данте, и Royal Guard, където главният герой ще използва най-вече силата на противниците си срещу самите тях. Дата на премиерата? Засега неизвестна – sorry.

Автор: Ивелин Иванов