Descent 3: Mercenary

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!
author image by PC Mania | Archive | 0 Comments | 15 мар. 2000

Outrage определено не си поплюват. Само половин година след излизането на Descent 3 на пазара се появи и първият mission pack, който се продава под заглавието Mercenary. Както сигурно се сещате, той изисква да притежавате оригиналната игра, но това няма да е кой знае каква пречка, защото новата творба на Outrage така или иначе е насочена единствено и само към феновете на Descent 3 и едва ли ще предизвика някакъв интерес сред останалите геймъри.

Сега да минем обаче по същество. Соловата кампания на Descent 3
Mercenary включва 7 действително огромни нива!

Това на пръв поглед не звучи особено обнадеждаващо като обем, но практиката скоро ще ви убеди, че въпреки сравнително малкото мисии няма да можете да превъртите mission pack-а за една вечер. Просто новите нива са не само големи, но и значително по-трудни от тези в оригинала. Сюжетът продължава историята от миналогодишния суперхит на Outrage. В Mercenary за пореден път ще срещнете вашия стар познайник Dravis, който този път е хвърлил око на Марс. Там бушува ожесточена търговска война и ръководеният от вас отряд “Black Pyros” е призван да даде “правилната” насока на конфликта при това без да се вдига излишен шум около намесата на елитните пилоти. Ще спра дотук, защото нямам никакво намерение да ви развалям удоволствието сами да разберете какви пъклени планове е натворил тоя път Dravis.

Така или иначе

основната атракция на Mercenary се нарича multiplayer!

Авторите на add-on-а действително са се постарали в това отношение. На диска ще намерите няколко нови карти, които са дело на хората от Outrage. Освен това като специален бонус са включени и стотици нива създадени от фенове на играта. Всички те са подбрани след специално направено за целта допитване до геймърите и по качество с нищо не отстъпват на “професионалните” карти! Така Mercenary със сигурност ще се превърне в основна атракция за Descent 3 феновете по залите.

Когато се говори за игра от серията Descent няма начин да не се отделят и няколко реда на тема

графика и звук

В това отношение изненади няма. Новото творение на Outrage ползва известната вече графична система на Descent 3. Тя беше и основният проблем на оригинала, защото чудовищните за времето системни изисквания просто не позволиха на много геймъри да изживеят магията на тази прекрасна и изключително красива игра. Добрата новина е, че като че ли са направени известни оптимизации, които са вкарали в по-нормални рамки изискванията към хардуера. Това, разбира се, не означава, че Mercenary ще върви на слаби машини, но ако имате някакъв що-годе модерен компютър с прилична 3D-карта, едва ли ще имате особени проблеми с играта.

В заключение искам най-горещо да препоръчам Mercenary на всички, които преди няколко месеца са успели да се запалят по Descent 3. Този mission pack не предлага кой знае колко нови неща, но със сигурност ще осигури поне няколко забавни дни из новите подземия.

Автор: Никола Дърпатов