Cyberpunk 2077 с безплатно DLC през началото на 2021-ва

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Безплатното DLC по принцип беше обявено още с пускането на играта, така че вярваме, че от CD Projekt Red ще спазят думата си да го пуснат скоро. Но същевременно е хубаво да не бързаме в надеждите си. Отне им 9 години да пуснат Cyberpunk 2077 и въпреки това сроковете се оказаха кратки. Разумно е да им дадем време да направят нещата както трябва този път.

На извънредна конференция проведена през декември 2020 президентът на CD Projekt и главен изпълнителен директор Адам Кичински, в отговор на въпроса дали ще успеят да пуснат поне две DLC-та и мултиплейър през 2021-ва, пояснява, че още е рано да се каже какво точно ще стане.

Според него най-добре би било да си дадат техническото време, за да направят нещата едно по едно. При всички положения мултиплейър не се очаква преди 2022-ра. Основният фокус е върху стабилизирането и подобряването на основната игра.

Планувани са два по-големи ъпдейта на играта – един през януари и един през февруари, които да поправят цялостния геймплей.

Cyberpunk 2077 все пак не е толкова разочароваща. Да, има доста бъгове, но сериозните бъгове бързо биват пачнати. Играта беше свалена от магазина на Playstation, но все пак продаде 13 милиона бройки за две седмици.

На девелъпърите от CD Projekt не им е лесно да поправят наранения си имидж и същевременно да се занимават със съдебните дела, повдигнати от инвеститорите им.

При всички положения със сигурност ще се радваме на безплатно DLC.