Cyberpunk 2077 е отложена за септември 2020

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

„Имаме нужда от още време да завършим тестването, поправянето и полирането на играта“, казват от CD Project Red

Cyberpunk 2077, амбициозното RPG на CD Project Red, няма да излезе на 16 април, както беше обявено до момента. Вместо това, играта би трябвало да се появи на 17 септември тази година. Заглавието ще се появи за PC, Xbox One, PS4 и Google Stadia, но забавянето ни кара да се замислим дали не се планират версии и за следващото поколение конзоли.

„Намираме се в състояние, в което играта е готова и може да бъде играна, но имаме да вършим още работа по нея“, казват в изявление от CD Project Red. „Night City [мястото, в което се развива действието в играта – бел. авт.] е масивен – пълен с истории, съдържание и места за посещаване, но поради огромния размер и сложност на всичко, имаме нужда от още време да завършим тестването, поправянето и полирането“, казват още от компанията.

„Искаме Cyberpunk 2077 да е коронното ни постижение за това поколение [конзоли], и отлагането на старта ще ни даде време да направим играта перфектна“, казват полските разработчици. Те обещават регулярно да ни държат в течение относно процеса на работа по заглавието.