CS:GO с нов личен потребителски рекорд

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Counter-Strike: Global Offensive, или по-известна като “CS:GO”, излезе в края на лятото на 2012 г. И докато почти всички игри страдат от свиване на потребителската база с течение на времето, CS:GO може да се похвали с нов положителен рекорд в своята, седем години и половина след своето излизане. Вчера, 9-ти февруари, играта отбеляза над 901 000 конкурентни играчи, което значително превъзхожда предишния рекорд на заглавието от 850 485 души, който беше постигнат през април 2016 г., по време на тунира MLG Columbus.

За сравнение: на същата дата (9-ти февруари 2020 г.) CS:GO има 250 000 конкурентни играчи повече от втората игра в списъка с най-играни заглавия – DotA 2, която също е free-to-play и се разработва от Valve. Числата са впечатляващи и играта определено се намира във възход, но въпреки това е далеч под Player’s Unknown Battleground (PUBG), която държи топ рекорда за най-много конкурентни играчи изобщо – впечатляващите 3 милиона играчи, които играта е успяла да постигне в пика на своята популярност през 2018 г. Все още не са ясни причините за този пик на играчите в CS:GO.

Други новини свързани с играта: Valve наскоро пуснаха ново обновление за Counter-Strike: Global Offensive, като акцента в обновлението е борбата с онлайн хулиганите и вербалното насилие. Играчи които са получили няколко доклада по това обвинение, ще получат предупреждение и ако не коригират поведението си, те ще бъдат автоматично заглушавани. Те ще бъдат в това положение докато не натрупат достатъчно точки, за да премахнат своеобразния бан, а през това време другите играчи ще имат възможност да избират ръчно дали да премахнат персонално заглушаването им.