Crazy Frog Racer 2

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Едва ли има човек, който да не е чувал досадното бръмчене на Лудата Жаба, известна сред някои среди и като Досадното нещо. През изминалата година пронизващите, лишени от всякаква музикалност, звуци, излизащи от устата на земноводния дразнител, се бяха гарирали в повечето мобилни телефони. Клипове с шизофреничното същество се въртяха по телевизиите, а дори бабите по седенките на село обсъждаха новите подробности около него. Така в един момент и геймпроизводителите не останаха по-назад и решиха да сътворят поредния хипертъп рейсър с участието на въпросната кекерица, за да напълнят джобовете си с мангизи.

Невидими подобрения

Броени месеци след първата част се превръщаме в свидетели на продължение на тази абсолютно безперспективна игра. Новостите, които ще срещнем в Crazy Frog Racer 2, са толкова дребни и смешни, че направо ме е срам да ги споделя с вас. Но, ако не го направя, по-добре направо да копирам статията на Владо Тодоров за предишната част на играта и да приключваме. Корекции в геймплея няма да откриете – управлението си е все така дървено и неестествено, пистите са шарени и кратки и… гадни. Ще се натъкнете обаче на три нови героя (Зъл генерал, Хавайска Луда Жаба и Луда Жаба робот), с които ще можете да правите луди гонки.

Също така, попадайки в жабешкия свят, ще получите възможността да разцъкате няколко „много яки” мини игри. В първата ще помагате на Дразнещото нещо да танцува на песни, преработени изцяло в неговия неподправен стил. Управлението в това предизвикателство е лесно – четири бутона, които трябва да натискате в определени моменти. Другата игра е жабешки флипер, който за мен е най-безобразно тъпото нещо на света. Ако имате желание разгледайте го сами, аз мисля да го скипна.

Това обаче съвсем не е всичко! Ако се справяте добре с невероятно „трудните” състезания, ще получите възнаграждение и ще можете да пробвате късмета си в още няколко мини игри. Струва ми се, че е възможно след като прекарате едно солидно количество време в компанията на Crazy Frog Racer 2, да започнете да се отегчавате. В такъв случай няма да е лошо да опитате играта от една съвсем различна гледна точка – в мултиплейър, който можете да осъществите с приятел по не един, а два начина – на една клавиатура или с геймпад и кийборд.

Дано няма трета част

Едно от качествата, които според производителите играта притежава, е наличието на нови луди бонуси. В предишната част можехте да се насладите на какви ли не power-up-и: такива за ускорение, броня, реактивни ракети, лазери, мини, щитове и рани буустове, а сега към тях можем да прибавим и все още парещите експлозивни power-up-и, локви масло, токсични облаци и други.

Не е възможно да стане въпрос за лудата жаба и да не обърнем внимание на озвучението. Спомням си, че в миналата част то беше наистина дразнещо. Е, тук бих го определил просто като неприятно. Всъщност то се състои от всички (или поне повечето) миксирани тракове, пресъздадени в жабешкия стил. Освен това, имайте предвид, че из менютата на играта вече няма да срещнете музикална кутия, а визуална, в която ще срещнете два от клиповете, в които главен герои е любимецът на народа – Дразнещото нещо. Е, какво повече можем да искаме от продукт, който най-вероятно е написан, пакетиран и разпратен по целия свят за по-малко от 24 часа?

Автор: Асен Георгиев