Catmaze – вдъхновена от славянската митология

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Играта излepe на 9 септември за PlayStation 4, PlayStation 5, Microsoft Xbox One, Xbox Series X/S и Nintendo Switch, на цена $9,99 / €9,99. Тайни, магия и интересни омагьосващи настройки са само част от завладяващите предизвикателства на играта.

Същества от славянските митове ревново пазят своите тайни в магическите гори и гъсти гъсталаци, превърнали се в дом на гъски, кикимори, анчутки, русалки и много други мистериозни същества. Сега е вашият шанс да разкриете тайни, а скритите пътеки ще станат видими и пътят между световете ще се преплита, докато тръгвате…

Върви напред – бъди смел!

Играчът поема ролята на Алеста, тийнейджърка – вещица, която обръща живота си с главата надолу след доста нещастно преживяване. Искайки да върне майка си от света на мъртвите, Алеста скоро привлича помощта на котки, които формират връзката между света на живите и мъртвите, известни също като Яви и Нави. Алеста е герой със силен дух, но за съжаление не и силни мускули. Общо в играта има 12 вида същества: някои удрят бавно и силно, някои са слаби и бързи, а други могат да тровят врагове или да ги замразяват.

По време на играта ще изследвате света, който се състои от пещери, гори и села, за да помогнете на героинята си да постигне това, което първоначално се е смятало за невъзможно. Докато напредвате, ще събирате сили и нови способности, които ви позволяват достъп до недостъпни преди това области. Допълнителни кратки зони от механиката на играта дават разнообразие за подобряване на изживяването – яздете вълк или летете на метла, това е много по-забавно, отколкото да се движите изцяло на двата си крака!