Capcom премахнаха Denuvo от Devil May Cry 5

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Подобно на Resident Evil 2 римейка, Capcom освободиха и Devil May Cry 5 от анти-пиратската защита Denuvo. Тя е представител на т.нар. “Digital Rights Management” системи или по-кратко “DRM”, които гарантират, че вие не използвате пиратско копие на играта. Разбира се ползата от такива е малко съмнителна и най-вече компаниите си навличат гнева на потребителите си, които бойкотират не едно или две заглавия заради наличието на такава система. Освен, че товарят допълнително системата, те не успяват да изпълнят основната си функция – да предпазят продукта от пиратстване, като много често легалните потребители са и потърпевши от наличието на тази система.

Devil May Cry 5 не правеше изключение от това правило. И както се случва най-често хората, които изпиратстваха играта можеха да се насладят на игра без Denuvo още от март 2019 г. Малко по-късно Capcom освободиха и Steam потребителите от тази защита, но все пак отне известно време докато се решат на тази стъпка. Сега вече играта окончателно е освободена от наличието на проблематичната защитна система. Екшънът на Capcom бе една от най-добре оптимизираните PC игри за изминалата година и въпреки това Denuvo успя да окаже негативен ефект върху нейната производителност.

Тези от вас, които не са пускали играта от известно време – достатъчно е да отворите Steam и след като Devil May Cry 5 изтегли последното обновление, защитата повече няма да ви създава проблеми.