Bramble: The Mountain King получи демо версия като част от PlayStation Demo Fest

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Издателят Merge Games и шведският разработчик Dimfrost Studio показват предстоящото вдъхновено от мрачен хорър приключение Bramble: The Mountain King, като пускат демонстрация на Näcken’s Pond на PlayStation 5 като част от PlayStation Demo Festival.
Демото първоначално беше пуснато в Steam и получи огромна подкрепа от създателите на съдържание, които направиха Bramble най-играната игра в YouTube през уикенда на Хелоуин.
„Благодарни сме, че сме една от първите четири игри, избрани за PlayStation Demo Fest и поставихме Bramble: The Mountain King в светлината на прожекторите, което е напълно заслужено. С тази демонстрация геймърите вече имат възможността да видят една от първите ни версии,” каза Кристина Сийли, главен изпълнителен директор на Zordix.


Bramble: The Mountain King е с планирано пускане през 2023 г. на PC, PlayStation 5, Xbox X|S и Nintendo Switch. Играта се гради на могъщи създания и богати басни от скандинавската митология, за да разкаже уникална история за смелостта на едно момче пред лицето на зловещи създания и влудяващ мрак.
Разработчиците на скандинавския приказен хорър Bramble: The Mountain King публикуваха нов трейлър, в който представиха един от героите. Името му е Skogsra и можем да го видим в някои от рисунките и в самия геймплей.


Skogsra е представен като дух на гората, който се появява под формата на жена, съблазнява мъжете и ги кара да полудяват. Смятана за вещица, тя доведе до екзекуцията на десетки жени, които бяха пожертвани в напразни опити да я намерят.


Когато петимата мъже решават да се бият с нея, те също са омагьосани и в крайна сметка са брутално убити. Scogsra ще бъде едно от съществата, включени в играта.


Изследвайте опасния свят на Bramble: The Mountain King, атмосферно приключение на ужасите, в което играете ролята на малко момче, което търси сестра си. В свят, вдъхновен от древния скандинавски фолклор, Bramble ви отвежда на пътешествие, изпълнено с прекрасни пейзажи, митични същества и огромни босове.
Bramble се разработва за PC, Xbox и PlayStation.